Trygdeytelsene i det norske velferdssystemet er så lave at folk blir presset ut i fattigdom, mener AUF-leder Astrid Hoem.

– Folk går på jobb og betaler skatt fordi det kommer med et løfte tilbake om at du skal få et sikkerhetsnett du kan stole på. Og akkurat nå er det mange som ikke kan stole på sikkerhetsnettet vårt. For ytelsene er så lave at du blir pressa ut i fattigdom, sa AUF-lederen da hun talte til landsmøtet i Arbeiderpartiet torsdag ettermiddag. (NTB)

Hennes innlegg oppfattes som en protest mot arbeidslinja, som betyr at man må drive en politikk som fører til at det skal være mer lønnsomt å jobbe enn å gå på trygd. Dette har skapt et gryende trygdeoppgjør i et Arbeiderparti som ikke lenger virker å prioritere arbeiderklassen.

Det er en frykt blant enkelte i Ap for at den såkalte arbeidslinja skal føre til at nivået på offentlige ytelser blir holdt så lave at det ikke er mulig på leve av dem.

– Når folk vender seg til velferdsstaten for hjelp, men forblir fattige, da er det ikke folka det er noe feil med. Da er det systemet som er feil, sa Hoem.

Norge har ekstremt mange uføretrygdede i forhold til andre land det er naturlig å sammenligne oss med. Vi har også svært høyt sykefravær, siden sykelønnsordningene er meget rause.

Regningen overføres til de som har jobb, og fører til at skatte- og avgiftsnivået presses opp mot skyene. De såkalte sårbare, som ofte betyr innvandrere som aldri har tjent sine egne penger i Norge, får bostøtte, barnebidrag og sosialstøtte som fører til at det ikke lønner seg for dem å skaffe seg en jobb.

Den falske lave arbeidsledigheten er en ren løgn, men Ap fortsetter å lyve siden de i stadig større grad sviktes av misfornøyde arbeidere, og derfor satser på woke, innvandrere og alle som lever av staten (inkludert ikke-statlige organisasjoner, byråkrater og medier).

For ordens skyld: Mange uføretrygdede fortjener all den støtten de får. Men antallet er skyhøyt, og inkluderer folk som hverken vil eller kan jobbe, blant annet alkoholikere, rusmisbrukere og folk som ikke behersker norsk etter tyve år i landet. Min mening er at en hardtarbeidende servitør, kokk eller butikkmedarbeider fortjener bedre lønn for innsatsen, og at særlig veksten av unge uføre er en nasjonal katastrofe.

I går sa Hoem til NTB at det var viktig å øke bistanden og godkjenne Palestina.

– Jeg er veldig skuffet over at man ikke nådde 1 prosent da budsjettet ble lagt fram, men er glad for at man gjør det nå. Jeg forventer også at Arbeiderpartiet skal legge opp til at man gjør det hver eneste gang.

– Det er mange land som har satt seg ulike typer mål, enten likt som Norge på 1 prosent eller lignende. Når de ser på Norge, at verdens rikeste land ikke leverer på det, hvorfor skal de gjøre det? Det er en skummel utvikling.

Verdens rikeste land? Det føles ikke slik for oss som jobber og våger oss ut på reise med våre verdiløse norske kroner. Folket blir stadig fattigere mens politikerne og deres subsidierte støttespillere fyller opp pengesekken på vår bekostning.

Astrid Hoem ga i høst Trond Giske skylden for Aps tilbakegang. Kanskje hun burde lese partiets navn, og forstå at sviket mot arbeidere kanskje bidrar mer til tilbakegangen enn Giske?

Det skjer neppe av en politisk broiler som ikke har noen erfaring fra arbeidslivet utenfor politikken.

Les også:

Bråket i Ap: Giskes lokallag har fått 200 nye medlemmer på én dag

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.