Svensk politi ved det sprengte inngangspartiet til en nattklubb på Stortorget i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB

De fleste bombeangrepene i Sverige blir aldri oppklart, og bare et fåtall gjerningspersoner havner i retten, ifølge Sveriges Radio.

Sverige herjes av grov kriminalitet, der blant annet angrep med bomber og granater er blitt stadig mer vanlig. I store byer som Stockholm og Malmö smeller det jevnlig, og tanken på en krigstilstand er nærliggende.

Men selv om svensk politi jobber for fullt med å følge opp all denne brutale volden, er ikke resultatene av deres arbeid spesielt imponerende. Statistikken over domfellelser etter bombeangrep er oppsiktsvekkende.

Kun 6 prosent av bombeangrepene i Sverige fører til at noen blir dømt i retten, ifølge en gjennomgang Sveriges Radio Ekot har gjort.

Radiokanalen har kartlagt hvor mange bombeangrep i Sverige som er blitt oppklart i løpet av en toårsperiode.

NTB-TT melder om saken.

Funnene viser at kun 12 av totalt 186 bombeangrep har endt med at noen blir dømt i retten for å ha stått bak eksplosjonen eller planlagt den.

Her vil mange bli like forbauset over det lave antallet domfellelser som de vil bli skremt av det høye antallet slike angrep.

Bombeangrep har blitt mer hyppige i Sverige de siste årene, og kan ofte kobles til oppgjør mellom kriminelle. Ifølge svensk politi sprenger kriminelle bomber for å skremme og true eller for å begå hevnangrep mot hverandre. Ofte er det store ødeleggelser på bygninger.

Document har omtalt mange slike bombeangrep, se en sak under.

Les også:  

Vold i Sverige: Det finnes ingen steder å slippe unna

 

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.