Utviklingen i Sverige er så ille og så raskt nedadgående at selv Aftenposten så seg nødt til å skrive noe om det. «Sverige rystes av stadig kraftigere eksplosjoner», skriver Aftenposten. Men de ønsker ikke at leserne skal få vite hvem som står bak eller hvorfor Sverige er på vei til å bli et nytt Libanon. I en lang artikkel omtales de siste dagers skyteepisoder og sprengninger i Sverige. Man må selv fylle ut den manglende informasjonen i avisen.

Eksplosjoner er blitt et nærmest hverdagslig fenomen i flere byer i Sverige. Trenden går i retning av kraftigere sprengladninger.

Vi har nådd punktet for «bombetrender» i Skandinavia. Håndgranater er litt passé i Sverige, som leder an i bombetrenden. Aftenposten kan fortelle at eksplosivene som er blitt brukt den siste tiden i Malmö kommer fra ett stort parti som kriminelle har kommet over, og som de nå bruker til å skremme enkeltpersoner og restauranteiere.

Hvorfor nettopp restauranteiere skal utsettes for bombing i Sverige, forklarer Aftenposten ved å sitere Andy Roberts, sjef for politiområdet nord i Malmö:

– Sprengninger i eller ved boliger er rettet mot en enkeltperson som bor i huset. Sprengninger mot restaurant- och klubbeiere handler om att noen ikke har fått komme inn i lokalene eller at man opplever at eieren ikke har gjort opp for seg, sier Andy Roberts.

«Gjort opp for seg»? Skal Aftenpostens lesere forledes til å tro at ubetalte fakturaer i Sverige nå ikke lenger løses ved inkassovarsel, men ved å kaste en bombe mot restauranten istedet? Eller forventes det nå at alle vet at det er innvandrere som står bak bombingen og at det dreier seg om ubetalte «beskyttelsespenger» i mafiastil? En litt forklarende tekst ville ha vært på sin plass her.

Og hvem er disse som ikke har «fått kommet inn i lokalene»? Det er vel aldri Sven og Ingmar som ikke kom inn på en nattklubb på grunn av joggesko eller manglende slips? Problemet er omfattende, fastslår Aftenposten:

I Malmö, 40 mil sør for Linköping, har det vært 32 sprengninger i løpet av 12 måneder. Hittil i år har det skjedd 17 sprengninger ulike steder i Malmö, ifølge politiet, ofte med store materielle skader som følge.

Når Aftenposten skal beskrive gjerningspersonene, så tyr de til en politisk korrekt forsker og kriminolog Sven Granath (passende navn – jeg savner Harald Heide Steen. Han ville vært ideell som svensk krimforsker Sven Granath!).

Den høyst reelle Sven Granath sier derimot helt alvorlig at gjerningsmennene bak eksplosjonene vanligvis er unge menn, i eller på vei inn i profesjonell kriminalitet – folk som ofte ligger i feider med hverandre og vil markere at de har mye «voldskapital.»

At dette skjer så hyppig – og fortsetter å skje – mener Sven Granath skyldes at det er så liten risiko for å bli oppdaget.

Nøyaktig hvem disse unge mennene er, er tydeligvis uinteressant. Alle er svensker nå om dagen. Det er liten risiko for å bli oppdaget når man bomber bygninger i Malmö, sier Granath. Hva kan det skyldes? Og hvem er disse unge mennene med så mye «voldskapital»? De må alle ha rent rulleblad helt frem til bombeøyeblikket, ellers ville de vel ha vært buret inne allerede? (satirevarsel)

– At de er vanskelige å arrestere og stille for retten, har å gjøre med selve den kriminelle livsstilen, sier Sven Granath til SVT.

Aftenposten legger til: Han påpeker at folk i slike kretser er motvillige til både å snakke om og vitne mot hverandre. De store skadene gjør at det kan være krevende å finne gode, tekniske bevis etter sprengninger som gjør det mulig å spore opp gjerningspersonene. De er vanskelige å arrestere fordi det opereres med vanntette skott mellom parallellsamfunnene og det svenske Sverige.

Hvem er disse folkene i «slike kretser» som ikke vil vitne mot hverandre? må Aftenpostens lesere lure på.

Er det restauranteiere med ubetalte regninger som ikke vil opplyse om hvem som har bombet dem? Er det alle i nabolaget som vet nøyaktig hvem som står bak, men som ikke går til politiet fordi man gjør opp internt i innvandrermiljøet? Ser ikke Aftenposten at det er en parallell her til knivofre på Grønland i Oslo som ikke vil anmelde? At når man lar et lukket innvandrermiljø få vokse, så synker anmeldelsene til politiet? I Groruddalen påsto politiet at flere innvandrere betydde mindre kriminalitet!

Flere avisartikler beskrev begeistret hvordan kriminaliteten (målt i anmeldte saker) sank i Groruddalen. Det var ingen som forsto at det var nordmenn som anmeldte og at disse gradvis flyttet fra området. Groruddalen.no skrev i 2011:

 Tallene er slående: På 10 år har det blitt 60 prosent mindre kriminalitet på Furuset. Bil-kriminaliteten har gått ned med utrolige 90 prosent, mens antall voldssaker har gått ned med 76 prosent. Tallet på saker som omhandler boliginnbrudd er stabile i området.

Og VG skrev at «kriminaliteten på Furuset stuper».  Men så, i 2018 måtte Aftenposten melde at det var visst ikke så bra allikevel med overskriften: «kraftig økning i ungdomskriminaliteten». Hans Sverre Sjøvold, daværende politimester i Oslo politidistrikt, kalte økningen på over 25 prosent «stor».

– Problemene er store, men jeg mener vi har en god mulighet til å løse dem. Vi må jobbe godt sammen med kommunen, sikre god forebygging inn i skolene og sikre god språkopplæring og integrering, sier han.

Ungdomskriminaliteten bunner altså i dårlig språkopplæring og integrering, ifølge politiet. Så det handler ikke om norske barn da? Best å ikke si det høyt i tilfelle de som har valgt utenforskapet føler seg krenket og stigmatisert.

Alle departementene lever av de offentlige budsjettene. Færre anmeldelser vil på sikt føre til færre politi. Så det blir stille en stund mens nordmenn flytter fra området. Så, plutselig flommer det over på en måte som gjør at det blir synlig for omverdenen. Som innvandrergjenger i Oslo som tar T-banen til Oslo vest for å rane ungdom der etter at de nærmest er gått tomme for volds- og ransofre på Oslo øst. Folk har egne opplevelser å fortelle om nå. Det er mange som kjenner noen som er blitt ranet. Oslo er en liten by i så måte. Andre synlig tegn er knivstikkinger og masseslagsmål i Oslo sentrum. Og da har vi brått for lite politi til å håndtere problemene.

Imens sliter mediene med å unngå å forklare det som skjer. Aftenposten skriver en lang deskriptiv artikkel om bomber og granater i Sverige, men kommer aldri i nærheten av å ta tak i problemets røtter. De avslutter med:

Justis-og migrasjonsminister Morgan Johansson fra Socialdemokraterna skriver på Twitter: «Disse strukturene må opp med røttene.»

«Strukturer med røtter»? Hvor mange måter kan man omskrive voldelige innvandrermenn på?

Aftenposten bes orientere seg i den nye virkeligheten som vanlige folk har fått rett i fleisen av en stadig selvdistanserende elite som ikke vil forstå hva de har påført Europa med sine åpne grenser og «åpne (naive) sinn». Journalistikk er mer enn å beskrive hva som skjer. Leserne vil også gjerne vite hvorfor ting skjer.

Aftenposten

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂