– At vi også i år får så mange søknader, viser at støtteordninga framleis er viktig for mediemangfaldet, seier Hanne Nistad Sekkelsten i Medietilsynet. Document søkte om pressestøtte også i 2022, men fikk da avslag på grunn av at abonnementsordningen hadde vart i under et år.

– Medietilsynet skal no vurdere kvar enkelt søkjar opp mot dei ulike kriteria for å sjå om publikasjonen er kvalifisert til å få støtte, seier Sekkelsten, som er direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

160 medier har i år søkt Medietilsynet om produksjonsstøtte, som er det formelle navnet på det folk flest kaller pressestøtte. Document er en av ti ‘nye’ søkere:

Opplysningene ble kjent i en pressemelding fra Medietilsynet, torsdag:

Ordninga er meint for medium i marknader som er for små til å vere berekraftige, og for medium som er eit alternativ til dei leiande media i større marknader. Pengane blir fordelte mellom lokalaviser, vekeaviser og nasjonale nisjeaviser (alternativ til dei leiande nasjonale dagsavisene).

For å få produksjonstilskott må avisa oppfylle ei rekke kriterium. Publikasjonen må blant anna ha som hovudformål å formidle nyheiter, aktualitetsstoff og samfunnsdebatt til allmenta, i tillegg til å ha eit breitt tilbod av nyheits-, aktualitets- og debattstoff frå ulike samfunnsområde.

Kva for aviser som får støtte, og kor mykje kvar enkelt avis får, blir først klart til hausten etter at Medietilsynet har behandla alle søknadene. Da har også Kultur- og likestillingsdepartementet fastsett tilskotssatsar.

Ti nye søkjarar til produksjonstilskottet (Medietilsynet)

Daglig leder Hanne Tolg kommenterer: Årsaken til at Document fikk avslag i fjor var at vi ikke hadde hatt abonnementløsning for hele 2021. Vi startet først i slutten av mars 2021.

Les også:

Bli abonnent

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.