Hvem skulle trodd at AKP (m-l)s avis i 2021 skulle motta 43 millioner i pressestøtte av en regjering den i sin tid så på som representant for en undertrykkende stat. Tidene skifter og sentrum i politikken har flyttet seg langt til venstre, så langt at en kommunistisk avis i dag regnes som moderat og leseverdig. På samme måte som Rødt er blitt stuerent.

Støtten har økt med tolv millioner kroner fra i fjor på grunn av pris- og lønnsjustering.

Av de 148 avisene som mottar støtte i år, er fem av dem nye mottakere.

Avisa Dagen og mediebransjeavisen Medier24 får størst økning i støtte. Førstnevnte får økt støtten fra i fjor med nesten 2,9 millioner, eller 18 prosent.

– Medier24 kom inn i støtteordningen i fjor og har i år nesten doblet støtten fra nær 1,8 millioner kroner i 2020 til 3,4 millioner kroner i år. Årsaken til økningen er opplagsveksten, både for Dagen og Medier24, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

Produksjonstilskuddet skal bidra til mediemangfold. Det er særlig rettet mot medier i markeder som er for små til å være bærekraftige, og medier som er alternativer til de ledende medier i større marked. (NTB)

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.