Illustrasjonsbilde: Dagbladet-appen på mobil. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Dagbladet Pluss har på nytt fått avslag om mediestøtte fra Medietilsynet. Tre andre søkere har imidlertid fått tildelt støtte.

Produksjonstilskuddet er det største av de direkte mediestøtteordningene, og i 2020 skal 358 millioner kroner fordeles, opplyser Medietilsynet.

I år har ni aktører som ikke allerede er del av ordningen, søkt om tilskudd.

– Seks søkere får avslag fordi de ikke oppfyller kriteriene for å få støtte, sier direktør i Medietilsynet, Mari Velsand.

– Medietilsynet har vurdert at de to lokalavisene Rana No og Porten.no kvalifiserer til å komme inn i ordningen. Rana No er en redaksjonell uavhengig nettavis med base i Mo i Rana, mens Porten.no er en heldigital, uavhengig regionavis for Indre og Ytre Sogn, skriver Medietilsynet i en pressemelding.

Medienettstedet Medier24 har også kommet inn i ordningen.

– Slik Medietilsynet vurderer det, oppfyller ikke Medier24 breddekravet og innholdsvilkårene i forskriften, for publikasjonen dekker et avgrenset saksfelt. Det er likevel lang forvaltningspraksis for at riksdekkende nisjemedier innenfor politikk og næringsliv har fått støtte, selv om de ikke fyller breddekravet. Dette gjelder for eksempel avisen Fiskaren. Det er bakgrunnen for at Medier24 får støtte, seier Velsand.

Dagbladet Pluss og Nett.no, som fikk avslag i fjor, får heller ikke støtte i år.

– Medietilsynet vurderer at hovedtyngden av artiklene til Dagbladet Pluss er underholdnings- og privatsfærestoff som ikke er støtteverdig, og at innholdet i stor grad har en tidløs karakter. Dette er bakgrunnen for avslaget, sier Velsand.

 

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her. Vi har trykket nytt opplag.

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.