NRK skal under lupen. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Neste år skal Medietilsynet kartlegge NRKs bidrag til mediemangfoldet og hvordan NRKs virksomhet påvirker konkurransesituasjonen i det norske mediemarkedet.

Det er NTB som melder om saken. Tilsynet skal også gjennomgå dagens mediestøtteordninger, som til dels har vært sterkt kritisert.

– Utredningene skal inngå i grunnlaget for Stortingets første behandling av fireårige styringssignaler for NRK og mediestøtten, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

Tilsynet skal vurdere hvordan NRKs tilbud, sammenlignet med tilbudet til andre aktører, bidrar til innholds- og bruksmangfold, hvordan NRK oppfyller sitt særskilte ansvar for å dekke tematiske og geografiske blindsoner og hvordan NRK gjennom samarbeid med andre aktører bidrar til mediemangfoldet.

– Videre skal vi se på eventuelle konkurransemessige virkninger av et utvalg av NRKs tjenester, sier Velsand

Document har ved flere anledninger skrevet om nettopp NRKs rolle og posisjon i det norske samfunnet, senest i denne saken:

NRK en nasjonal skandale

Les en god bok i julen: 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi setter pris på din støtte til jul: 


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.