Dagbladet Pluss fikk ikke medhold i klagen på Medietilsynets avslag på søknaden om produksjonstilskudd i 2019. Medieklagenemnda behandlet saken fredag og vedtok at Dagbladet Pluss ikke oppfylte innholdskravene for pressestøtte.

Det er for lite nyheter i Dagbladet Pluss:

– Vurderingen er at andelen dagsaktuelt og politisk relevant stoff er for lav til at Dagbladet Pluss kan sies å ha en løpende journalistisk dekning av nyhets- og aktualitetsstoff, skriver de i sin oppsummering av vedtaket.

Høgskulen i Volda og rådgivningsselskapet BDO bidro med eksterne vurderinger for Medietilsynet.  Kun 8,3 prosent av stoffet kan sies å være både dagsaktuelt og politisk relevant, skriver de.

Medietilsynets direktør Mari Velsand kommenterer:

– Medieklagenemndas vedtak er etter vår vurdering en god og grundig gjennomgang av saken. Vedtaket gir god veiledning for behandling av fremtidige søknader, både for Medietilsynet og søkere.

Ifølge tidligere beregninger ville en innvilget støtte ligge på opptil 25 millioner kroner i året. Det ville få store konsekvenser for fordelingen av pressestøttepotten som ligger på rundt 360 millioner kroner, skriver Journalisten.

Journalisten

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.