Forholdet mellom Kina og Russland har gått inn i en ny æra, sier Kinas nye forsvarsminister Li Shangfu. – Vi har svært nære bånd. De går lenger enn de militærpolitiske alliansene fra den kalde krigen. De er svært nære, sa Li i etterkant av møtet.
Vestlige medier har villet underspille relasjonen og ønsker at Kina skal opptre som en nøytral observatør. Det inntrykket er vanskelig å opprettholde. Kina har valgt side, og når det opptrer som mekler vil det være med Russlands interesser for øye.
Putin vet å fremheve betydningen av å ha Kina som venn og alliert.

Putin skrøt av at landene utvider sitt militære samarbeid. Også Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu var til stede.

– Vi jobber aktivt gjennom våre militære, utveksler informasjon regelmessig, jobber sammen på tekniske områder, og holder felles øvelser, sa Putin. (NTB-Reuters-AFP)

Li kalte forholdet et spesielt og av strategisk betydning.

«This is my first overseas visit since taking over as China’s defence minister. I specifically chose Russia for this in order to emphasise the special nature and strategic importance of our bilateral ties,» Li said.

https://www.msn.com/en-us/news/world/chinese-defence-minister-hails-strong-russia-ties-in-putin-meeting/ar-AA19WyvV

 

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.