Biden-regimet er på gli mot å sende Abrans.stridsvogner til Ukraina i en forståelse med Tyskland om at de da leverer Leopard 2. Det skriver Wall Street Journal. Tyskland vil samtidig tredjeland å eksportere sine Leopard 2 til Ukraina.

The announcement would be part of a broader diplomatic understanding with Germany in which Berlin would agree to send a smaller number of its own Leopard 2 tanks and would also approve the delivery of more of the German-made tanks by Poland and other nations. It would settle a trans-Atlantic disagreement over the tanks that had threatened to open fissures as the war drags into the end of its first year.

Partene skal ha kommet på gli etter en telefonsamtale mellom Biden og Olaf Schulz 17. januar. Men fremdeles trengte man en uke på å komme frem til en avtale. Tyskerne ønsket ikke å være de eneste som leverte tyngre våpen til Ukraina.

Man har gitt hverandre handlingsrom: Stridsvognene trenger ikke leveres samtidig.

 

https://www.wsj.com/articles/poland-formally-requests-german-permission-to-send-tanks-to-ukraine-11674558492

Kjøp billetter til Document-møtet i Oslo den 26. januar her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.