En person har avfyrt skudd i et gatekjøkken i Nydalen i Oslo og løpt fra stedet. Politiet har gått ut med beskrivelse av en gjerningsmann de leter etter.

Ifølge VG dreier det seg om skyting inne på gatekjøkkenet. Politiets innsatsleder Tore Barstad sier politiet ikke ser på hendelsen som tilfeldig.

Ifølge politiet fremstår det per nå som en «målrettet hendelse», men ingen er skadet. Kun inventar i gatekjøkkenet er truffet.

– For oss fremstår ikke dette som en helt tilfeldig skyting, selv om vi ikke vet noe om hva bakgrunnen kan være, sier Barstad.

Etter det politiet kjenner til, var det kun en ansatt og gjerningsmannen på åstedet under skytingen.

Til NTB sier Barstad at det er brukt et enhåndsvåpen til å avfyre skuddet, og at det var den ansatte som meldte fra som hadde blitt skutt etter.

Politiet har sikret overvåkningsbilder fra stedet og går ut med beskrivelse av en antatt gjerningsmann.

– Han har mørk jakke eller genser. Den har noe rødt på venstre arm som er iøynefallende. Han har også hvit eller rød skrift på brystet, sier Barstad.

– Det er ingen informasjon som tilsier at det skal være fare for andre personer i området, tvitrer Oslo-politiet. De jobber med taktisk og teknisk etterforskning på stedet. Åstedet er sperret av.

Det har vært en hel rekke skyteepisoder i Oslo etter nyttår.

Klokken 23.30 skriver VG at politiet har kodet hendelsen som drapsforsøk.

Les også:

Politiet går ut med bilde av den siktede hovedmannen bak skytingen i Oslo

Velkommen til møte: 

Kjøp billetter til møtet her

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.