En kvinne prøver å holde varmen i Sibir i Russland. Foto: Heiko Junge / NTB

Gradestokken har sunket til 50 kuldegrader denne uka i Jakutsk i Sibir. Her merkes det lite til at kloden angivelig koker.

I Sibir i Russland er det lite som minner om at kloden koker, slik klimabevegelsen stadig hevder. Innbyggerne kjemper tvert imot for å holde ut i ekstrem sprengkulde, denne uken er det målt iskalde 50 minusgrader.

NTB-Reuters melder om saken.

– Det nytter ikke å slåss imot. Man kler seg etter forholdene, ellers går det bare utover en selv, sier Anastasia Gruzdeva der hun står i iståken, ikledd to skjerf, to par vanter og et godt utvalg luer og hetter.

En annen innbygger, Nurgusun Starostina, som selger frossenfisk uten behov for kjøleskap eller fryser, sier det ikke er noe mystisk som skal til for å holde varmen.

– Bare kle deg varmt. I lag på lag, akkurat som et salathode, sier hun.

Ingen  av de to gir uttrykk for bekymring knyttet til påstått global oppvarming, og ingen av dem erklærer noe glødende engasjement omkring grønt skifte for å dempe denne oppvarmingen. De har nok med å holde seg i live i den ekstreme vinterkulda.

Jakutsk ligger 5.000 kilometer øst for Moskva på permafrosten i Russlands fjerne Østen. Om vinteren er det normalt med temperaturer på under 40 kuldegrader, men i år har en ekstrem kuldeperiode vart lenger enn vanlig.

Mange vil mene at ekstrem kulde både her og på motsatt side av jordkloden, i Antarktis, harmonerer nokså dårlig med budskapet om den galopperende oppvarmingen som angivelig pågår.

FN-sjefen selv, Antonio Guterres, har nylig hevdet at jorden går mot det han kaller et «klimahelvete» grunnet global oppvarming.

Les også: 

Lite omtalt i store medier: Nye kulde­rekorder på Sydpolen

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.