Det russiske forsvarsdepartementet melder at deres styrker har tatt Soledar i Øst-Ukraina. Denne gang er det trolig grunn til å tro dem. Intense kamper har rast i lang tid. Selve byen er ikke så viktig, men psykologisk betyr det mye for russerne at de kan notere en seier.

I utkanten av Soledar ligger store nedlagte saltgruver med kilometer av ganger. Disse kan brukes som lagre og skjul for materiell og styrker.

Det har pågått harde kamper om en større by litt lenger unna. Bakhmut. Den er omringet på tre kanter og ukrainerne i byen risikerer å bli avskåret.

Det vil vise seg om russerne har styrke til å fortsette. De har tapt mange soldater i kampen om Soledar. Wagner-gruppen skal ha vært den mest pågående. Hvis de får en førende rolle kan det endre krigens karakter og styrkeforholdet i Kreml på litt lengre sikt.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.