Ukrainske myndigheter bekrefter at det fortsatt er harde kamper rundt småbyen Soledar, men avviser at Russland har brutt igjennom linjene.

Dette melder NTB. Document skrev tidligere i dag at det så ut til at russiske styrker, inkludert leiesoldater fra Wagnergruppen, hadde inntatt Soledar. Kampene rundt Bakhmut skal ha vært harde i ukevis, men situasjonen er uklar på grunn av det man gjerne beskriver som krigens tåke.

Men at myndighetene i Ukraina nå innrømmer at situasjonen er vanskelig, gir en litt klarere forståelse. Det britiske forsvarsdepartementet sa allerede i går at Russland trolig kontrollerer det meste av Soledar.

Både Soledar og Bakhmut er strategisk viktige for å kontrollere hele Donbas-regionen, og det er her de mest intensive kampene har funnet sted de siste ukene.

– Alt som utspiller seg rundt Bakhmut og Soledar er de blodigste scenene i denne krigen, sa president Volodymyr Zelenskyjs rådgiver Mykhailo Podoljak til nyhetsbyrået AFP onsdag.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!


Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.