Biden-regimet fortsetter angrepet på fossile brennstoff. Nå angripes bruken av gass på kjøkken. Restauranteiere og kokker fryktet i noen dager en konkursbølge.

The Consumer Product Safety Commission (CPSC) could soon ban gas stoves.

Richard Trumka Jr. fra CPSC sa i et intervju med Bloomberg News denne uken at byrået planlegger å foreslå nye regler for gassovner som kan inkludere et forbud. Det kan ha vært ment som en spøk.

– This is a hidden hazard. Any option is on the table. Products that can’t be made safe can be banned.

Når uttrykket sikkerhet brukes, så er det ikke ulykker man frykter. Argumentet er at gassovner forurenser og fører til astma, noe det finnes svært lite bevis for.

Even the Environmental Protection Agency says “gas stoves (and gas fireplace inserts) do not require EPA certification. Whether designed to burn natural gas or propane, they burn very cleanly, emitting very little pollution.”

En lederartikkel i Wall Street Journal mener dette ikke omhandler sikkerhet. Dette er bare nok et eksempel på venstresidens klimahysteri.

Mr. Trumka wants to use indoor pollution as a pretext to advance the climate left’s goal of forcing all buildings to use electricity for everything.

It’s not enough to force Americans to buy electric cars. We must all cook on electric stoves too.

Kokker og restauranteiere frykter katastrofe hvis forbudet mot gass på også profesjonelle kjøkken blir en realitet. Man anslår 40 prosent nedgang i produktivitet.

Årsaken er at gass gir en unik form av det kokker kaller varmekontroll, det at man styrer varmen under en stekepanne tilnærmet umiddelbart.

Et forbud vil ikke bare ramme restaurantbransjen. For restauranter finnes på kjøpesentre, i bedrifter og egentlig overalt. I amerikanske storbyer er det faktisk mange som nesten aldri lager maten sin selv, og derfor snakker vi om en stor økonomisk innvirkning.

Mange såkalte latinos jobber på disse stedene, hardtarbeidende og dyktige folk som omtales med respekt av sine sjefer.

Vanlige amerikanere som lager mat hjemme, må kjøpe nytt kjøkkenutstyr. Dette dreier seg absolutt ikke om småpenger. Dette vet jeg, siden vi pusset opp kjøkkenet i fjor. Da byttet vi også ut gasstoppen vi hadde brukt i 12 år. Men den er dypt savnet.

Etter to år med covid-tyranni blir nå restauranter rammet av skyhøye energipriser, fattigere kunder og et mulig angrep på produktiviteten.

Men det ser ut til at noen i Washington D.C. har tatt til vettet.

Man stiller seg uansett noen spørsmål: Har regimet endret mening, eller ble de rett og slett påvirket av de sterke reaksjonene? Vel, forbudet virker avlyst, enn så lenge.

Les også:

En liten tur ut av isolasjonen førte til møter med desperate mennesker

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.