Flere og flere fattige britiske familier har nå begynt å bruke McDonald’s og lignende steder som kjøkken, oppholdsrom, TV-stue og bad, i et forsøk på å spare penger. For stadig flere briter har leveomkostningene økt så dramatisk det siste året at de tyr til slike desperate løsninger.

“People are buying their kids a Happy Meal for a few quid and keeping them warm inside. Then they wash and brush their teeth in the sinks and watch television for hours on the free wifi,” says Matthew Cole.

– Folk kjøper barna et Happy Meal for noen pund og holder dem varme innendørs. Så vasker og pusser de tennene ved vasken og ser på TV i timevis på gratis wifi, sier Matthew Cole. (The Guardian)

Matthew Cole er en av lederne for Fuel Bank Foundation, som The Guardian har intervjuet i forbindelse med den voksende fattigdomskrisen i Storbritannia. Den krisen er igjen forårsaket av energikrisen, som igjen forårsaker matvarekrise, prisstigning og inflasjon.

Skjermdump: Fuel Bank Foundation

The realities of life for those in financial distress are stark – parents who take their children to leisure centres to use the showers without swimming, others hunched over tea lights to heat pans. Cole’s team has tried to persuade residents not to burn furniture or wooden pallets to keep warm, for worry they will set their homes on fire, but many feel they have no choice.

Realitetene for dem som er i økonomisk nød er tunge å bære – foreldre som tar barna sine til fritidssentre for å bruke dusjen uten å svømme, andre bruker telys for å varme mat. Coles team har prøvd å overtale folk til ikke å brenne møbler eller trepaller for å holde varmen, i bekymring for at de vil sette hjemmene sine i brann, men mange føler at de ikke har noe valg.

Energy bills: struggling families forced to ‘seek refuge in McDonald’s

Selv om Storbritannia ikke lenger er fullt ut bundet av EU, vil selvsagt EUs kommende forbud mot salg av gassdrevne varmtvannsberedere innen 2029 gjøre vondt verre for britene. Gassdrevne beredere er i det lange løp mindre energikrevende enn varmtvannsberedere drevet av strøm.

EU vil forby gassdrevne varmtvannsberedere

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.