Refugees and migrants from overcrowded migrant camps who will be transferred to Britain where they will reunite with their families, wear protective face masks as a precaution against the coronavirus disease (COVID-19) as they walk to board their flight at the Athens International Airport, Greece, May 11, 2020. REUTERS/Alkis Konstantinidis. 

Mandag sendte Storbritannia et eget fly til Hellas for å “hente” mennesker som avisene beskriver som “sårbare migranter og flyktninger”.

Den blodrøde avisen The Guardian var over seg av glede. Endelig kommer de!

Men vent litt, la du merke til noe her? Se til venstre på skjermdumpen fra avisen:

Denne avisartikkelen er støttet, dvs. sponset av Humanity United. Og det er denne “gla’historien” også:

The Guardian brukes som medium av Humanity United for å fremme import av økonomiske migranter til Europa. På en egen side forklarer The Guardian hvordan denne type sponsing fungerer. Her figurerer det store og tunge organisasjoner som Bill & Melinda Gates Foundation, Rockefeller Foundation og Skoll Foundation. Det er verdt å huske at The Guardian ofte refereres til av norske aviser som en sannferdig avis.

Du har kanskje ikke hørt om Humanity United før, men dette er bare en undergruppe av The Omidyar Group, som eies av paret Pierre og Pam Omidyar. Fremdeles ukjent? Pierre Omidyar stiftet Ebay. Han er ikke medlem i Donald Trumps fanklubb:

Sammen med George Soros, Facebook og andre, har Pierre Omidyar finansiert den “uavhengige” faktasjekkerorganisasjonen Full Fact:

Full Fact has a team of 19 staff and also uses software to check veracity of claims flagged by the public

Full Fact er den britiske varianten av Faktisk.no. De “faktasjekker” for Facebook. Her er sponsorene. Hvis du ikke finner Omidyar på listen, så er det fordi de støtter Full Fact gjennom et heleid datterselskap som heter Luminate:

Det handler om verdier, mener Pierres kone, Pam Omidyar:

Fra nettsiden leser vi at Omidyar Network ble startet som et filantropisk investeringsselskap – som støtter både veldedige og profittsøkende organisasjoner. De ønsker å skape muligheter for individer rundt om i verden slik at de kan få bedre liv. Men de oppdaget at ikke alle kunne ta del i denne muligheten som Omidyar Network tilbød, skriver de, og Pam opprettet derfor Humanity United. Denne organisasjonen skal hjelpe til med å løse problemer som menneskesmugling og voldelige konflikter, skriver de på nettsiden sin:

One of Pierre and Pam’s first organization was Omidyar Network, a philanthropic investment firm, funding both for-profit companies and nonprofit organizations to create opportunity for individuals around the world to improve their own lives. As a member of the board, Pam plays an ongoing role in steering the organization’s work.

Soon after the creation of Omidyar Network, there was a clear realization that there are some people who are unable to take advantage of the economic opportunities Omidyar Network creates. As a result, Pam had a vision for the creation of Humanity United – a foundation dedicated to bringing new approaches to global problems that have long been considered intractable. Humanity United builds, leads, and supports efforts to change the systems that contribute to problems like human trafficking, mass atrocities, and violent conflict.

Man kan undre hvordan Humanity United jobber for å hindre menneskesmugling når de pusher for flere økonomiske migranter til Europa via betalte artikler i The Guardian som er ment å påvirke opinionen. Det er nok svært få somaliere, afghanere og syrere i leire i Hellas som har kommet seg dit uten hjelp av menneskesmuglere. Humanity United hjelper bare menneskesmuglerne med den siste etappen. Og til slutt er det europeiske skattebetalere som sitter med regningen, både økonomisk og i form at et nytt og fremmed samfunn.

Ideen om sårbare barn som skal hentes ut av leiren spres rundt i Europa. Det er få motforestillinger når bilder av storøyde småjenter følger med artiklene. Virkeligheten har vist seg å være en annen når europeiske land mottar dusinvis med sterke, unge friske afghanske menn. Dette er det ikke lett å vinkle like positivt. Daily Mail gjør et forsøk med “glede” over å ha reddet 52 migranter som kan starte et nytt liv i Storbritannia. Men det er vanskelig å skjule at disse unge menneskene som kommer ser nokså privilegerte ut:

 

Slik ser de fattige og forfulgte ut.

The Guardian hadde ikke noe kommentarfelt, men Daily Mails lesere lot seg ikke lure av barnebilder inne i artikkelen. De ble sinte.

Denne trafikken av mennesker som nå “reddes” av Europa styres altså av et søkkrikt amerikansk ektepar gjennom påvirkning i mediene. De operer naturligvis ikke alene. Disse store organisasjonene jobber sammen. De lager sine egne globale løsninger:

Det er ingen tilfeldighet at tre av disse organisasjonene er de samme som sponser artikler i The Guardian som leserne oppfatter som uavhengig redaksjonelt stoff. Og denne avisen er neppe den eneste de bruker for å fremme budskapet om fri flyt av mennesker over hele kloden.

Vi manipuleres daglig av de samme store selskapene som har tilranet seg definisjonen av hva som er fake news. Når pressen i tillegg betales av disse er slaget tapt for kritisk gravejournalistikk og det som ble kalt den frie pressen er blitt til den sponsede og betalte pressen. De er i lomma på Big Tech og Big Money.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=”280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=”282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.