Ovo Energy er Storbritannias tredje største energileverandør. Nå har de beklaget at de ga råd til kundene sine om hva de burde gjøre for å holde varmen mens man sparer på pundene i en situasjon der energiprisene er skyhøye.

I en e-post til sine kunder kom Ovo Energy med en rekke ulike råd. Blant annet kunne kundene holde varmen ved å kose med hundene sine. Ut over dette ble kundene oppfordret til å unngå chili, siden det fører til svetteutvikling. Man burde spise varmende boller av grøt, spise ingefær og unngå alkohol.

Det ble også foreslått å avholde konkurranse med rockeringer.

Etter kraftige reaksjoner fra både kunder og parlamentarikere går nå Ovo ut og beklager.

After backlash from MPs and customers, Ovo apologised and said the company was “embarrassed” by the advice, which also included eating ginger to keep blood flowing, keeping the oven open after cooking and to “try cleaning the house”.

“We are embarrassed and sincerely apologise.”

Darren Jones, the Labour chairman of the Commons business and energy committee, welcomed the apology from Ovo after the “insensitive” advice.

En tredjedel av britiske velgere er bekymret for at de ikke vil ha råd til å betale strøm- og gassregningene gjennom vinteren. 86 prosent av britene forventer ifølge en YouGov-undersøkelse høyere levekostnader i 2022, og 66 prosent er bekymret for konsekvensene av de økende levekostnadene.

Rachel Reeves, the shadow chancellor, said that a “cost of living catastrophe that is fast approaching needs to be addressed”, setting out plans to scrap VAT on fuel for a year to cut energy bills by an average of £200. Lower income households would be given targeted help to cut bills by £600, funded by a windfall levy on North Sea energy companies.

Boris Johnson er skeptisk til å kutte ut MVA (VAT), siden dette vil gi de største lettelsene til de rikeste menneskene, som ikke trenger hjelp.

Omfordeling er altså angivelig av stor betydning for Det konservative partiet i Storbritannia. Men de «grønne skattene» skal videre opp. Dette vil trolig ramme middelklassen aller hardest.

Analysis by the Taxpayers’ Alliance estimates that green taxes will rise by more than 40 per cent under Johnson.

On the other there’s Bernard Looney, the boss of oil and gas giant BP, boasting that high prices have turned his company into a “cash machine”.

Milliardærer, Big Business og staten soper inn, både i Storbritannia og her hjemme.

Vanlige arbeidsfolk og skattebetalere får regningen.

Ovo Energy apologises for telling customers to stay warm by cuddling pets 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.