Sir Keir Starmer vil kunngjøre planer om å blokkere alle nye olje- og gassutbygginger i Nordsjøen. Han vil prioritere å låne penger til «grønne investeringer» som en del av en radikal plan for å gjøre Storbritannia til en supermakt når det gjelder såkalt ren energi.

Labour-lederen følger dermed i Bidens fotspor. Han forventes å presentere sine planer om Net Zero når han skal lansere hans siste national mission i Skottland neste måned, skriver The Times.

Ordet mission kan tolkes som oppdrag. Men det kan også tolkes som det religiøse begrepet misjon, som kanskje er like treffende i en tid hvor klimahysterikere minner sterkt om en sekt.

Angrepet på oljenæringen vil være en av Starmers fem hovedløfter til det britiske folket, og markerer et klart skille med sittende regjering. Rishi Sunak støtter videre leting etter olje og gass for å gjenoppbygge britenes ødelagte energisikkerhet.

Kun grønne prosjekter vil få støtte fra en Labour-regjering. Dette vil føre til 500.000 nye jobber innen det man feilaktig beskriver som fornybar energi, hevder Starmer. Det er som å høre Lan Marie Berg på et utdrikningslag.

I realiteten vil dette føre til at opp mot 220.000 jobber i oljenæringen ikke vil ble en realitet, og disse grønne jobbene vi hele tiden loves glimrer med sitt fravær. Men det er selvsagt en del styrtrike folk som gnir seg i hendene fra skatteparadiser.

USA må forberede seg på en sommer med strøm­brudd

Satsningen går på de samme tiltakene som våre myndigheter sløser bort skattepengene vår på.

Under the “green prosperity” plan, Labour is aiming to double onshore wind, triple solar and more than quadruple offshore wind power. The party has committed to creating a publicly owned renewable energy company whose aim is to achieve a zero-carbon power system by 2030.

Heller ikke Labour-lederen er i stand til å analysere hvor katastrofale resultater slike prosjekter har ført til, som i Tyskland, og tidligere i USA.

Men Labours holdning vil møte motstand, selvsagt fra den sittende regjeringen, men også fra Scottish National Party (SNP), siden Skottland tjener godt med penger på oljenæringen. Så selv om Labour vinner neste valg, noe som ikke er usannsynlig, er det ikke sikkert de får flertall for sin grønne galskap.

Det virker som Labour med dette utspillet forsøker å vinne stemmer fra SNP, som er i tilbakegang etter at Nicola Sturgeon gikk av, og ble erstattet av den omstridte Humza Yousaf, som er beskrevet som en person som hater hvite mennesker.

Britene er som alle andre vestlige nasjoner som bedriver selvskading veldig opptatt av å sørge for at 1,5-gradersmålet og nullutslipp følges opp, også den sittende regjering.

Last week Graham Stuart, the Tory minister for climate and net zero, said the government was committed to new oil and gas licences in the North Sea but “would never” approve anything incompatible with net zero greenhouse gas emissions and global warming limited to 1.5C.

Men i britiske hjem, hvor millioner sliter økonomisk, har mange ikke råd til å varme opp husene sine om vinteren. Så det som plager dem, særlig eldre mennesker, er kulden i sine egne hjem.

Hvis Labour vinner frem forventes det at oljeproduksjonen reduseres med 15 prosent per år fra 2030, noe som vil spise opp 80 prosent av inntektene fra næringen.

Oljeproduksjonen er allerede nå 26 prosent lavere enn i 2018.

Hvordan Starmer skal sikre stabil energi når solen ikke skinner og vinden ikke blåser akkurat passe er det vanskelig å si noe om. Store deler av britiske hjem bruker gass til oppvarming og matlaging.

Climate Change Committee, som er rådgiver for myndighetene i klimaspørsmål, er usikre på om det vil virke positivt på klimautslippene å erstatte egenprodusert olje med importert olje, som vil bli en nødvendighet for å holde boliger varme og unngå strømbrudd.

“The evidence on new UK oil and gas production is therefore not clear-cut,” it concluded.

Labour har dog erklært seg positive til kjernekraft, men kanskje de nødvendige kjernekraftverkene bør bygges før man stanser oljeleting?

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.