Tirsdag kveld ble det opplyst at grensevaktpolitiet i Storbritannia oppdaget en pakke med spor av forurenset uran på flyplassen Heathrow. BBC skriver at ifølge en kilde, så ble pakken oppdaget 29. desember i en forsendelse av skrapmetall.

Richard Smith ved Metropolitan Police uttalte:

«Selv om etterforskningen vår fortsatt pågår, ser den ikke ut til å være knyttet til noen direkte trussel fra våre henvendelser så langt.

«Som publikum forventer, vil vi imidlertid fortsette å følge opp alle tilgjengelige undersøkelser for å sikre at dette definitivt er tilfelle.

«Men det fremhever den utmerkede evnen vi og partnerne våre har på plass for å overvåke havnene våre og grensene våre for å holde publikum trygge fra potensielle trusler mot deres sikkerhet som kan komme inn i Storbritannia.»

Pakken skal ha kommet fra Pakistan og vært adressert til et iransk firma i Storbritannia, skriver Daily Mail. Den ankom Heathrows terminal 4 på et passasjerfly, Oman Air, via Muskat i Oman.

The International Atomic Energy Agency (IAEA) har sagt at Iran besitter mer enn 60 kg uran anriket til 60 prosent, noe som gjør det innen rekkevidde for én atombombe.

Innenriksdepartementet sier at de ikke vil kommentere en pågående etterforskning.

Ingen er så langt arrestert i saken.

BBC Sky News   Daily Mail   The Sun

 

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.