Taxisjåfør David Perry, som søndag formiddag avverget et terrorangrep i Liverpool ved å låse selvmordsbomberen inne i bilen da han oppdaget eksplosiver, blir hyllet som en helt av Liverpools borgermester Joanne Anderson, skriver BBC.

Joanne Anderson praised the cabbie, named locally as David Perry, for «locking the doors» before the blast.

«The taxi driver in his heroic efforts has managed to divert what could have been an absolutely awful disaster,» said Ms Anderson.

«We knew the taxi driver had stood out; the taxi driver locked the doors.

«Our thanks go to him.»

(Det er ikke uvanlig at taxisjåfører i Storbritannia låser passasjerer inne i bilen for å unngå at de stikker fra betalingen, red.mrk)

Jihadisten døde i eksplosjonen og politiet har arrestert tre menn under Terrorism Act. MI5 assisterer det regionale anti-terrorpolitiet i saken. Taxisjåfør David Perry er utskrevet fra sykehuset. Bomben gikk av før han kom seg ut.

Liverpool Echo bekrefter at politiet har erklært dette som en terrorhandling.

Nick Aldworth, en tidligere anti-terror-koordinator, sier at etterforskere vil søke å finne ut hva som skjedde inne i bilen. Det var ingen stor eksplosjon, så det var enten en liten ladning, eller at eksplosivene ikke fungerte som de skulle, sier han.

«From what I’ve seen there is very little blast damage – a lot of fire damage but very little blast damage.

«So whatever was in that vehicle was either a low yield or didn’t work properly or was possibly an incendiary.»

Professor Clifford Jones, kommenterte til Daily Mail:

‘Det ser for meg ut som om varmen, ikke eksplosjonen var den dødelige faktoren. Dette indikerer at bomben ikke var laget av høyeksplosivt materiale som TNT, men av et hydrokarbonbasert element, mest sannsynlig bensin.»

Assistant Chief Constable Russ Jackson fra Counter Terrorism North West kommenterte:

«Det er ikke klart hva motivet for denne hendelen er. Våre foreløpige undersøkelser indikerer at det er en improvisert sprengladning som har blitt laget av passasjeren i taxien».

«Vi kan foreløpig ikke konkludere ettersom motivet foreløpig er ukjent, men vi har erklært dette som en terroraksjon og vårt anti-terrorpoliti fortsetter etterforskningen.»

Boris Johnson sa at taxisjåfør David Perry handlet med «utrolig snarrådighet og mot».

BBC     Daily Mail

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.