Det rapporteres om skyting og eksplosjoner på tre forskjellige steder. Politiet bekrefter at minst 158 er døde og mange er så alvorlig skadde så dødstallene forventes å stige.

Et av terrormålene var restauranten Au Petit Cambodge hvor minst 10 er døde. Øyevitner beskriver 5-6 menn med Kalasjnikover som skjøt mot gjestene. De var ikke maskerte.

Også utenfor fotballstadion Stade de France hvor Frankrike spilte mot Tyskland ikveld meldes det om to eksplosjoner og flere døde. Presidenten skal ha vært tilstede under fotballkampen. Antall døde utenfor stadion er foreløpig ikke bekreftet, men foreløpige tall er 30. En person med avkappet hode skal ha blitt funnet på Stade de France ifølge BFM TV. Eksplosjonen kan høres under kampen. Ifølge Sky News var dette en selvmordbomber.

Det tredje terrorstedet skal være en bar – Le Carillon, som legger tvers over gaten for Au Petit Cambodge, hvor minst 11 skal være drept. Øyevitner beskrev hvordan en eller to biler stanset utenfor at flere menn begynte å skyte mot gjestene mens de ropte «Allahu Akbar». De overlevende er fremdeles inne i baren, liggende blant de drepte:

krig3

Det skal også være en gisselsituasjon i Bataclan konserthall. Italienske medier rapporterer 60 gisler. Dette er nå oppdatert til «hundrevis». Anti-terror RAID er underveis. En av de som var tilstede sa at terroristene ropte «Allahu Akbar». En av dem ropte også «dette er for Syria». 15 rapporteres drept der så langt. En journalist som var tilstede sa at skytingen pågikk i 10 minutter.  Ifølge en melding på Facebook så drepes de én etter én. Det be hørt fem eksplosjoner fra Balaclan.

krig2

Det fryktes for flere gisselsituasjoner rundt om i Paris. Det meldes om ytterligere skyting ved Le Louvre, Les Halles og Pompidou-senteret.

gisler

gisler1

 

20151113PHOWWW01021

paris-4_3500509b

20151113PHOWWW01029

84bOVWtXdt6X9aOB

«Several» shooting incidents with at least two dead and seven injured in eastern Paris. The gunmen, who used Kalashnikovs, are still at large. An eyewitness on BFMTV said that they saw at least two people dead outside the petit Cambodge restaurant in Paris 10th arrondissement. It is situated in a trendy district in eastern Paris next to the canal Saint Martin, popular with young Parisians and foreign tourists at the weekend.

A second incident is believed to have taken place near the Bataclan club, which is only a few hundred yards from the former offices of Charlie Hebdo, where 12 were killed in January.

Police have evacuated bars and restaurants in the area and cordoned off the shooting zone.

 

Louis, inside the Bataclan, told France Info radio the men opened fire and shouted «Allah Akbar».

He only saw silhouettes. He said:

QuoteThe men came in and started shooting. Everyone fell to the ground. It was hell.

I took my mum, and we hid. Someone near us said they have gone, so we ran out. I was only thinking of escaping.

We’re out now. I think people are still inside.

It’s a nightmare – a nightmare.

stadion

Folk som bor i nabolagene til terrorangrepene åpner dørene for de som befinner seg ute på gaten uten noe sted å komme seg unna. «Åpen dør». https://twitter.com/hashtag/PorteOuverte?src=hash og taxisjåfører kjører folk hjem gratis.

 

Tidligere statsminister Francois Fillon sier at «vi er i krig».

krig

 

President Hollande har beordret grensene stengt og erklært unntakstilstand.

Politiet har aksjonert på Bataclan. To terrorister er drept.

Fin de l’assaut au Bataclan

Selon plusieurs sources concordantes, l’assaut est terminé au Bataclan. Selon BFM-TV, deux terroristes auraient été tués.
Politiet skriver selv på Facebook at de to er døde og at de har anslår at er 40 døde og et sekstitall såret, mange svært alvorlig. Men de teller fremdeles. Nå har de bekreftet at det var 100 døde. Og at tre terrorister er drept.

 

krig4

 

Politiet har arrestert en av terroristene. Han sier han er IS og at han kom med tre andre fra Syria.

 

krig6

krig5

Jens Stoltenbergs’ kommentar:

krig7

 

 

Le Figaro  Liberation