En bølge av terrorangrep har rystet Paris i kveld. Blant angrepsmålene er en restaurant, en stadion og en konsertsal. Væpnede menn skjøt inn i Bataclan idet de ropte “Allahu akbar,” i følge France24, for deretter å ta gisler. Fransk politi tok seg deretter inn med makt, og noen rapporter antyder at opptil hundre personer kan ha blitt drept under aksjonen, og 40 andre rundt omkring i byen. Det har også blitt rapportert at to selvmordsangrep har funnet sted utenfor Stade de France, og eksplosjoner ble hørt mens fotballkampen mellom Frankrike og Tyskland pågikk.

douglas-murray-københavn
Douglas Murray
 

For første gang siden opptøyene i 2005 er det blitt erklært unntakstilstand i Frankrike, og portforbud er blitt innført for første gang siden 1944. Omlag 1.500 soldater er blitt sendt ut på gatene i Paris. Det er fortsatt usikkert hvor de væpnede mennene som angrep Le Carillon café, befinner seg.

En av dem som befant seg på konsersten i Bataclan, sa at to eller tre menn med automatvåpen begynte å «skyte blindt inn i folkemengden».

«Det varte i omtrent 10-15 minutter. Det var ekstremt voldelig, og de brøt ut en bølge av panikk hvor alle løp. Folk ble trampet ned. Attentattmennene hadde tid til å lade om minst tre ganger. De var svært unge.»

Det ble avgitt rapporter om at attentatmennene ropte: «Dette er for Syria.» Men selv om det skulle vise seg ikke å stemme, er det liten tvil om hvem ugjerningsmennene er.

Før denne dagen hadde ISIS møtt alvorlig motgang i Syria og Irak. Et forsøk på å bryte med denne utviklingen ved å iverksette et spektakulært terrorangrep i Paris, kan anses som en forutsigbar taktikk for å ta oppmerksomheten bort fra denne kjensgjerningen. Det er et forsøk på å vise styrke fra en gruppe som begynner å føle seg svak.

Men det virkelige problemet som dette bør minne oss om, er det moderne Europas viktigste. Det er et problem som bare vokser. Vi vet ikke hvem som befinner seg her i verdensdelen vår, og blant dem som er her, er det for mange som er aktive fiender av våre samfunn og vår måte å leve på. De hater oss når vi er involvert i Midtøsten, og de hater oss når vi ikke er det. De hater oss når vi er i våre egne land, og de hater oss når vi forlater dem. De angriper oss hva enten vi er i Paris eller på ferie i Nord-Afrika. Vi må våkne opp og innse det faktum at problemet ikke er oss – det er dem.

Det vil komme en hel masse analyse i de neste timene og dagene, men regjeringene må forberede et svar. Det eneste passende svaret er å reagere på samme måte hjemme som vi gjør utenlands. Våre samfunn står ansikt til ansikt med alvorlige og besluttsomme fiender. Hittil har vi latt som om vi kan takle disse menneskene bare ved å ta opp kampen med dem på slagmarken utenlands, samt ved å snakke halvhjertet om «radikalisering» hjemme. Dette er fullstendig feilslått. Barbarene er innenfor porten. For å beseire dem, må vi konfrontere dem her inne, og ikke bare der ute.

 

Opprinnelig i The Spectator den 13. november 2015.