Nytt

Khairi Saadallah, den 25 år gamle libyske asylanten som drepte tre personer og skadet tre andre med kniv i en park i Reading den 20. juni, ropte «Allahu akbar» like før ugjerningene, melder britiske medier.

Opplysningen kom frem da aktor la frem påtalemyndighetens rekonstruksjon av hendelsesforløpet Westminster Magistrates’ Court.

Daily Mail skriver:

Prosecutor Jan Newbold told the court Saadallah is alleged to have bought the murder weapon, a large kitchen knife, from a supermarket the day before the attack on June 20 – which was declared a terrorist incident by police.

She said he began to stab his alleged victims ‘without warning or provocation’ adding: ‘At the time of the incident, the defendant was heard to shout words to the effect of ‘Allahu Akbar’ (God is great).’

The defendant allegedly stabbed Mr Ritchie-Bennett and Mr Furlong, delivering one blow to each of their necks.

He then stabbed Mr Wails once in the back, prosecutors said.

Ritchie-Bennett (39), Furlong (36) og Wails (49), som var venner med hverandre, og alle tre homofile, døde på stedet.

Saadallah, som er tiltalt etter lovgivningen om terrorisme, deltok i rettsmøtet via en videoforbindelse, men gjorde ikke annet enn å bekrefte sine personopplysninger.

Det har hersket tvil om terroristens ideologiske tilhørighet helt frem til rettsmøtet. The Times skrev sist onsdag at Saadallah hadde konvertert til kristendommen. Opplysningen i retten reiser tvil om autentisiteten ved konversjonen.

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!