En mann som sverget troskap til IS, ble i natt drept av franske spesialstyrker etter å ha knivstukket til døde en politimann utenfor hans hjem, for deretter å drepe kona hans i en gisselsituasjon i hjemmet i Manganville vest for Paris. Parets tre år gamle sønn kom uskadd fra det hele, men var i følge innenriksdepartementet i sjokk.

Fransk påtalemyndighet klassifiserer det inntrufne som terror, og den ble begått av en angivelig nabo av paret, skriver The Guardian.

Witnesses told investigators the attacker may have shouted “Allahu akbar” (God is greatest) as he stabbed the policeman repeatedly outside his home before holding the woman and the boy inside.

The police officer who died was named in the French media as Jean-Baptiste Salvaing, 42, described as an assistant chief in the nearby district of Les Mureaux. He was reported to have been wearing civilian clothes at the time.

Officers found the woman’s body when they stormed the building and the attacker was killed during the assault, said interior ministry spokesman Pierre-Henry Brandet said.

Drapsmannens modus operandi er helt i tråd med anbefalinger som er gitt av IS sentralt, hvor det oppfordres spesielt til å drepe blant annet politifolk – om enn enhver «vantro» er fritt vilt. Hvis naboen er IS-sympatisør, er sivile klær åpenbart ingen beskyttelse.

Med Orlando, som var et slags amerikansk Bataclan, denne hendelsen her og det pågående europamesterskapet i fotball, er det grunn til å frykte den simultane virkningen av copycat-effekten og tilgjengeligheten av ethvert angrepsmål som i islamistenes øyne er symboler på vestlig makt eller vestlig dekadanse – formodentlig en uutholdelig kombinasjon for disse.

 

The Guardian

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂