Jihadisten som endte opp med å kun sprenge seg selv etter å ha blitt sittende fast i trafikken og låst inne i bilen av en snartenkt taxisjåfør, planla angrepet i syv månder, skriver The Times.

Islamisten eksperimenterte med en bombe lik dem som ble brukt den 7. juli 2005 i London, og som drepte 52 mennesker. Flere enn 700 personer ble skadet i angrepet.

Emad Al Swealmeen, 32, skaffet seg materialer og forsøkte å lage flere sprengladninger før han sprengte seg selv utenfor Liverpool Women’s Hospital på Remembrance Sunday. Sprengladningene skulle gå av etter tur.

Politiet etterforsker også hvorvidt Al Swealmeen «gikk tilbake til» islam før angrepet. Han hadde konvertert til kristendommen i håp om å få godkjent sin asylsøknad.

Mange muslimske asylsøkere i Storbritannia juksekonverterer til kristendommen fordi det da blir vanskeligere for myndighetene å deportere dem til et muslimsk land.

Kirken sier at de ikke er klar over at asylsøkere misbruker systemet ved å late som om de er blitt kristne, skriver BBC. En talsperson for Church of England sier at de ikke kjenner til noen sterk sammenheng mellom konvertering og misbruk av asylsystemet, til tross for at de holder egne kurs i konvertering:

«We are not aware of any evidence to suggest a widespread correlation between conversion to Christianity, or any other faith, and abuse of the asylum system.»

Ifølge kilder som The Telegraph har snakket med var Emad Al Swealmeen en ivrig besøkende i moskeen. Under Ramadan (som var i april, red.anm.) var han i moskeen «hele dagen, hver dag». Emad Al Swealmeen ble også sett under bønn i moskeen uken før terrorangrepet.

Daily Mail    The Times   The Telegraph

 


 

Kjøp Kents bok her!

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.