Jihadisten som på grunn av feilberegning av trafikk og taxisjåfør kun greide å bombe seg selv til døde, var en asylsøker med psykiske problemer.

Men historien er mer kompleks enn som så. Selvmordbomberen gikk under navnet Enzo Almeni. Han var født med et annet navn: Emad Jamil Al-Swealmeen. Han hadde syrisk mor og irakisk far. Og han var muslim.

I 2017 ble han omfavnet av det kristne ekteparet Malcolm og Elizabeth Hitchcott. Og han «konverterte» da til kristendommen i en alder av 32 år.

Det var Emad Al-Swealmeen som selv ønsket å konvertere i 2017. Han ankom Storbritannia i 2014, men fikk avslag på asylsøknaden fordi det ble antatt at han var fra Jordan, og ikke Syria, som han selv hevdet.

Malcolm Hitchcott fortalte til Daily Mail at Almeni hadde psykiske problemer og hadde blitt arrestert i 2014 for å bære kniv i Liverpool sentrum.

Hitchcott hjalp til med å avholde bibleklasser for asylsøkere. Emad Al-Swealmeen deltok og ble erklært som kristen i mars 2017.

Andre bekjente hevder at Al-Swealmeen kun var interessert i å konvertere til kristendommen fordi han antok at dette ville hjelpe ham til å få asyl. En ny søknad ble avsendt like etter konverteringen.

Daily Mail    The Times

 


Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂