Vatikanets representant i Tyrkia, Luigi Padovese, ble drept av sin sjåfør, en mann ved navn Murat, torsdag. I avhør skal mannen ha sagt at han fikk en religiøs åpenbaring som fikk ham til å gå ned i haven og skjære halsen over på biskopen. Myndighetene hevder han lider av en sinnslidelse. Men det er flere elementer som går igjen i saker der vestlige er drept i Tyrkia: man sier gjerningsmannen var sinnsforvirret. Det sier man også når koptere blir drept i Egypt. Det er en standardforklaring.

Men som AFP skriver: tidligere var det uhørt at en kristen prest kunne bli drept. I de senere år har det vært flere tilfeller. I 2006 ble den katolske presten Andrea Santoro (61) skutt og drept. Konteksten var de danske karikaturtegningene. Det har også vært bestialske drap på tyskere som arbeidet med spredning av Bibelen.

Familien til Murat avviser at han skal ha konvertert til kristendommen. Biskopen skal ha vært som en far for ham, og tatt seg av ham. Det kan ha gitt opphav til rykter, rykter som i sin trur kan ha drevet sjåføren til desperate handlinger.

Dagen etter skulle biskopen ha reist til Kypros for å møte paven. Paven sendte ut en melding om at drapet ikke måtte ødelegge forbndelsen mellom Vatikanet og Tyrkia.

Turkish man says he had ‘revelation’ before killing bishop

Read more: http://www.dailystar.com.lb/article.asp?edition_id=10&categ_id=2&article_id=115577#ixzz0q6jvHepb
(The Daily Star :: Lebanon News :: http://www.dailystar.com.lb)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.