Taxisjåfør David Perry handlet lynraskt da han så at passasjeren hadde eksplosiver med seg. Han hoppet ut og låste passasjeren inne i taxien.

Taxien befant seg utenfor barselsavdelingen ved Women’s Hospital i Liverpool da den eksploderte med selvmordbomberen innelåst. Selvmordsbomberen døde, og taxisjåføren ble skadet i eksplosjonen.

Søndag var det Rememberence Sunday i Storbritannia, dagen da man minnes alle som har falt i krig for landet. Det antas at selvmordsbomberen opprinnelig var på vei mot seremonien i Liverpools Anglican Cathedral. Kl. 11.00 skulle de 2000 menneskene i katedralen og utenfor avholde to minutters stillhet. Bomben var timet og gikk av klokken 10.59.

Venner av taxisjåføren kunne opplyse at katedralen var adressen som selvmordsbomberen hadde oppgitt som destinasjon. Deretter endret passasjeren planer etter å blitt stående fast i trafikken. En god venn av sjåføren fortalte:

‘The passenger asked David to go to the cathedral so we believe that was the intended target. But they got stuck in heavy traffic so the passenger asked to go to the hospital instead.’

Taxikollega Jenny Phillips fortalte at David Perry hadde låst selvmordsbomberen inne i bilen.

Taxisjåfør David Perry

Vettskremte kvinner så det hele inne fra sykehuset.

Politiet har arrestert tre menn på 29, 26 og 21 år i Kensington-området i Liverpool, et røft nabolag med mange studenter og innvandrere. Ifølge en nabo hadde selvmordsbomberen, som han beskrev som en utlending, flyttet inn for 2–3 uker siden og bodde alene.

Terrorangrepet ble avverget på grunn av Liverpools håpløse trafikksystem med enveiskjøringer og lyskryss overalt, samt en snartenkt taxisjåfør. Dagen kunne endt helt annerledes.

Liverpool Echo melder at det har vært politiaksjoner i Toxteth, Liverpools dedisert farligste bydel.

Daily Mail    The Times   Liverpool echo

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.