Storbritannia har mandag hevet trusselnivået fra «substantial» (betydelig) til «severe» (alvorlig). I Storbritannia er det fem nivåer: Lavt, moderat, betydelig, alvorlig og kritisk. Norge har også fem trusselnivåer, men her er det laveste nivået «ingen trussel».

Trusselnivået «severe» betyr at et angrep er meget sannsynlig.

Hevingen av trusselnivået kommer som følge av terrorangrepet i Liverpool søndag formiddag hvor en snartenkt taxisjåfør forhindret en katastrofe ved barselsavdelingen i Liverpool Women’s Hospital ved å låse selvmordsbomberen inne i bilen. Selvmordsbomberen kommer fra Midtøsten og var ukjent for politiet, ifølge Daily Mail.

En fjerde mann (20 år) er mandag blitt arrestert i forbindelse med det planlagte angrepet hvor det sannsynlige målet var katedralen men en samling av 2000 mennesker på Remeberence Sunday.

Dette er det andre terrorangrepet i løpet av en måned. Parlamentsmedlem Sir David Amess ble knivstukket og drept 15. oktober av jihadisten Ali Harbi Ali.

Anti-terrorpoliti har gjentatte ganger advart om at mange nye jihadister er blitt radikalisert på nettet i løpet covid-lockdown og at risikoen for terror dermed ville øke så snart man hevet restriksjonene i samfunnet.

The Times

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.