Nytt

David Cameron brukte store ord da han fredag sa at Storbritannia står overfor den største og mest alvorlige terrortrussel i historien.

Han understreket ytterligere ansvaret da han sa at denne trusselen kommer til å vare i «årtier».

Hva skal britene tro?

Når en politiker uttrykker seg i så sterke ordelag vet han at han utløser en stemning i befolkningen. Det er som å trykke på knapper. Cameron vet hva han gjør. Han mener altså at situasjonen tilsier så sterke ord. Det i seg selv må alarmere folk. En statsminister ønsker ikke å skape panikk uten grunn.

Cameron sa at ISIS har rettet «konkrete trusler» mot Storbritannia.

Britain faces the “greatest and deepest” terror threat in the country’s history, David Cameron warned as he pledged emergency measures to tackle extremists.

..

The Prime Minister said that the risk posed by Isil (the Islamic State of Iraq and the Levant) will last for “decades” and raised the prospect of an expanding terrorist nation “on the shores of the Mediterranean”.

He disclosed that Isil had made “specific” threats against the UK and did not rule out military action to tackle the growing problem.

Terrorberedskapen ble hevet til «severe», det nest høyeste, det høyeste er «critical», dvs et anrep er nær forestående. Innenriksminister Theresa May sa det ikke var noen konkret grunn til Camerons advarsel. Men hans sterke språkbruk indikerer noe annet.

Cameron vil mandag offentliggjøre nye tiltak for forebygging av terror. Hvor inngripende disse blir, vil gi en pekepinn om regjeringen tør å ta fatt i problemene. Storbritannia har i lang tid hatt et stort islamistmiljø, og den ikke-voldelige delen skaper miljøet som de voldelige springer ut av. Hvordan går til roten av problemet uten å fremmedgjøre større grupper av muslimer som føler seg som offer? Det er den store oppgaven.

On Monday, Mr Cameron will unveil a number of “uncompromising” measures to help tackle British jihadists and fill the “gaps in our armoury”.

They will include stopping British fanatics from travelling to or returning from the war zones by making it easier to seize their passports.

He is also expected to tighten controls that can be put on the movement and activities of terror suspects within the UK.

Foreign Policy hadde fredag en artikkel som viser at ISIS eksperimenterer med, eller kan tenke seg, å bruke biologiske våpen. Slike planer ble funnet på en laptop tilhørende en tunisisk jihadist som har studert kjemi i hjemlandet.

Antallet jihadister forbløffer og skremmer. Det har kommet 2.400 jihadister fra Tunis. Så store antall hever trusselvurderingen til et nivå Europa aldri har sett før.

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/terrorism-in-the-uk/11065167/Britain-facing-greatest-terrorist-threat-in-history.html