Trond Markussen, president i NITO. Foto: Carina Johansen / NTB

Det er et stort behov for ingeniørkompetanse i den grønne omstillingen, sies det i en fersk rapport. Derfor trengs det tusenvis av nye ingeniører med såkalt grønn kompetanse.

Bransjeorganisasjonen NITO (Norges ingeniør- og teknologorganisasjon) spiller lojalt på lag med myndighetene, og vil gjerne slå et slag for det såkalte grønne skiftet, de også.

I den forbindelse har de fått utarbeidet en rapport der det serveres en rekke «grønne» konklusjoner.

NTB melder om saken:

Den grønne omstillingen knyttet til global oppvarming vil kreve kontinuerlig teknologisk utvikling, hevdes det. Frem mot 2030 vil det derfor være behov for opp mot 6000 nye ingeniører i de tre sentrale energinæringene – havvind, hydrogen og batterier, melder NITO.

Alle disse nye og «grønne» ingeniørene finnes ikke per i dag. Derfor må det utdannes flere tusen nye slike:

– Antall studieplasser må økes, det må opprettes nye studieretninger tilpasset næringslivets behov, og vi må satse på livslang læring gjennom etter- og videreutdanning, sier Trond Markussen, president i NITO.

Den ferske rapporten, levert av Menon Economics på oppdrag fra NITO, påpeker at dersom det ikke tas grep nå kan behovet faktisk bli enda større.

– Det er kun sju år til 2030, og denne rapporten viser tydelig at det haster med å sikre den kompetansen som trengs hvis vi skal nå målene for framtida. Vi trenger dem som skal gjøre jobben, fortsetter han.

Les mer: 

Grønt skifte og energimangel gir dystre økonomiske utsikter for EU

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Hvis du bare skal kjøpe én bok på nyåret, så la det bli «Mesteren og Margarita».

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.