Mye grønn kompetanse samlet på ett brett. Foto fra Stortingssalen: Terje Bendiksby / NTB

Finanskomiteen på Stortinget reiser til USA for å besøke New York. På dagsordenen er det såkalte grønne skiftet og grønne investeringer i amerikansk næringsliv.

Norge står til knes i problemer politikerne har skapt med sitt såkalte grønne skifte.

I en slik situasjon synes de samme politikerne og partiene det er passende å reise til New York for å dele sin «kunnskap» om alt dette grønne.

Samtidig håper de å kunne motta tilsvarende kunnskap fra amerikanske politikere. USA har om mulig enda større problemer som følge av hodeløs «grønn» tankegang enn det vi har her i Norge.

NTB skriver om saken, og refererer en pressemelding om det forestående besøket:

– Norge har relevant kompetanse og teknologiske løsninger som kan bidra til grønn omstilling, økonomisk vekst og nye arbeidsplasser i New York og USA, og det er derfor et gjensidig ønske om styrket samarbeid på dette feltet, skriver det norske konsulatet i New York i en pressemelding.

Besøket vil finne sted fra 14. til 16. september.

Noen vil muligens mene at norske stortingspolitikere burde holde seg her hjemme, og forsøke å rydde opp det kaoset de har skapt. Det siste norsk befolkning og næringsliv trenger nå, er antagelig flere «gode, grønne ideer» som kan øke strømpriser og drivstoffpriser ytterligere.

I  den nåværende finanskomiteen på Stortinget finner vi navn som blant annet Sveinung Rotevatn (V), Tina Bru (H), Lan Marie Berg (MDG), Kjell Ingolf Ropstad (KrF, Frode Jacobsen (Ap) og  Kari Kaski (SV). Det er deres kompetanse som nå skal bidra til å gi USA et grønt løft inn i fremtiden.

Les også: 

Hans-Werner Sinn om «det grønne skiftet»: – Tyskere liker utopiske ideer

To gode bøker av Kent Andersen, bestill dem her:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Kents bok her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.