Julie Brodtkorb, administrerende direktør i Maskinentreprenørenes Forbund. Foto: Terje Pedersen / NTB

Næringslivsleder og tidligere Høyre-politiker Julie Brodtkorb kan nesten ikke tro at regjeringen vil forby dieseldrevne maskiner fra 2035. Hun mener Støres «grønne skifte» fremstår som ren fantasi.

Julie Brodtkorb er administrerende direktør Maskinentreprenørenes Forbund (MEF). Tidligere var hun kjent som Høyre-politiker, og blant annet statssekretær og stabssjef for statsminister Erna Solberg.

Hennes karriere i næringslivet har gitt henne nye perspektiver på de «grønne visjonene» som spirer og gror i politikkens nokså lukkede boble.

Ute i den virkelige verden og det virkelige arbeidslivet ser saker og ting noe annerledes ut enn fra Stortinget og regjeringskontorene.

Ifølge NTB går hun nå sterkt ut mot Støre-regjeringens klimapolitikk, og påpeker hvilke følger hun mener den vil få for næringsliv og arbeidsplasser her i landet:

– Regjeringens klimapolitikk vil «slå av lyset» i store deler av vinternasjonen Norge, mener Julie Brodtkorb, administrerende direktør Maskinentreprenørenes Forbund (MEF).

Brodtkorp kan nesten ikke tro at regjeringen vil forby dieseldrevne maskiner fra 2035.

Dette skriver hun i en kronikk i magasinet Byggeindustrien under tittelen: « Naivt og skremmende om elektrifisering ».

Selv har hun lenge trodd på visjonene som det såkalte grønne skiftet. Men etter hvert har hun sett hvor lite forenlig mye av denne retorikken og disse ideene er med det virkelige liv.

Hun viser til «grønne» forslag og ideer regjeringen har samlet i noe man kaller «Grønn Bok»:

– Som administrerende direktør i Maskinentreprenørenes Forbund har jeg, sammen med våre medlemmer, gått i spissen for det grønne skiftet. Men flere av forslagene i Grønn Bok ser ut til å være designet av mennesker veldig, veldig langt unna den norske virkeligheten.

Brodtkorp mener det er fullstendig urealistisk å forby dieseldrevne anleggsmaskiner.

*For det første fordi det norske veisystemet krever noen av verdens tyngste og kraftigste anleggsmaskiner både i bygge- og driftsfasen.

*For det andre fordi det verken vil finnes maskiner eller ladestasjoner som kan holde Saltfjellet eller Dovrefjellet åpent under tøffe klimatiske forhold.

Hun må nokså resignert fastslå at Støre-regjeringens såkalte grønne skifte, viser seg å være ren utopi:

– Det er trist at det grønne skiftet har sklidd inn i en fantasiverden. Det er nesten så man ikke tror hva man leser, når man side for side går gjennom regjeringens Grønn Bok 2024.

Her varsles det forbud og reguleringer som vil gjøre vinterveiene i Norge om til gjensnødde skavler og stoppe livsviktige ferdselsårer i hele landet, skriver en oppgitt Brodtkorp.

Hun er ikke alene om å komme til denne typen erkjennelser, se sak under.

Les også: 

Storbritannia våkner opp til virkeligheten: Full brems i grønt skifte

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.