Nytt beite: Tidligere arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Høyres tidligere «kronprins» Torbjørn Røe Isaksen forlater politikken, og blir redaktør i nettavisen E24. Mange vil vente i spenning på hva han kan bidra med der.

Torbjørn Røe Isaksen (43) annonserte for en tid siden at han skulle forlate toppolitikken. Nå er det klart hva han i stedet skal bedrive, nemlig å være redaktør hos nettavisen E24.

E24 selv omtaler det slik:

Den tidligere nærings-, kunnskaps- og arbeids- og sosialministeren i Erna Solbergs (H) regjering skal blant annet skrive kommentarer om norsk økonomi og næringsliv.

I den forbindelse har Røe Isaksen meldt seg ut av Høyre.

Det berettes at Torbjørn Røe Isaksens hovedoppgave i E24 vil være å reise viktige debatter om norsk økonomi og næringsliv gjennom kommentarer og analyser

Dette er noe de fleste vil være enige i at han bør ha gode forutsetninger for. Han sier selv dette om sin nye jobb:

– En god kommentar kan analysere, diskutere og polemisere – eller alt på en gang. Det viktigste er uansett at leseren får noe igjen, og at de finner en stemme de har lyst til å følge over tid, sier Røe Isaksen til E24.

Røe Isaksen  har stått frem som en av Høyres  mest allsidige politikere, og har vært både næringsminister (2018-2018), kunnskapsminister (2018-2020) og arbeids- og sosialminister (2020-2021). Til sammen har han vært politiker på fulltid i 15 år.

Han ble omtalt som «Høyres kronprins», og en mulig arvtaker for Erna Solberg den dagen hun trekker seg som Høyre-leder.

Selv kommenterer han overgangen fra politikk til presse slik:

For meg er dette selvfølgelig en ny og spennende rolle. Jeg tar med meg mitt overordnede ideologiske ståsted, selvfølgelig, men skal ikke være bundet til noe parti eller gruppering. Leserne får min stemme og ikke noen andres, sier Røe Isaksen.

Om hvorfor han valgte nettopp E24, sier Røe Isaksen:

– E24 har bygget seg opp til å bli landets viktigste avis for næringsliv og økonomi. Jeg gleder meg over å få være med på det laget, og særlig styrke avisens kommentarprofil, sier han.

Det er delte meninger om hvorvidt E24 er «landets viktigste avis for næringsliv og økonomi».  Fra kommentarfeltet under saken hos E24 kan man blant annet lese:

Det er vel strengt tatt bare folk som jobber i E24 som kunne finne på å kalle E24 Norges viktigste næringslivsavis, skriver en innsender

Er nok vanskelig å være høyremedlem i et så rødt avismiljø, men lykke til, skriver en annen.

Det er faktisk et åpent spørsmål om Røe Isaksen helt vet hva slags medium han går til. En økende andel av det denne avisen skriver om, er ikke «næringsliv og økonomi», men det såkalte grønne skiftet. E24 er en del av stadig gråere og mer ensartet politisk korrekt presse der alle i praksis mener det samme.

Det er klima opp og klima i mente, dag ut og dag inn, presentert med en påfallende mangel på  opponerende meninger og kritiske vinklinger.

Det blir interessant å se om Torbjørn Røe Isaksen føyer seg sømløst inn i denne folden av ensidighet, eller om han kan løfte avisen noen tiltrengte hakk opp fra dagens nivå. Mange venter trolig i spenning på å se hva hans bidrag vil innebære.

Uansett har Høyre mistet et viktig kort å spille på i kommende valgkamper, få kan hamle opp med Røe Isaksen i TV-debatter. Er det noe et stadig mer tannløst Høyre trenger, så det det skarpe debattanter som kan kle av venstresidens slagord og lettvinte demagogi.

Les også: 

Nå trenger Høyre en som Willoch     

 

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.