Den franske innenriksministeren, Gérald Darmanin, oppgir resultatene av nyttårsaften til avisen Le Parisien: 490 arrestasjoner og 21 % færre brente kjøretøy enn i fjor. Totalt ble 690 biler brent mot 874 i fjor.

I 2015 brant 940 biler i Frankrike på nyttårsaften. I 2019 var det 1.316 biler som ble stukket i brann, mens det var en reduksjon under koronanedstengningen. I år hadde politiet mobilisert 90.000 ekstra betjenter for å opprettholde lov og orden i landet.

Franskmenn har begynt å ta forhåndsregler mot de påsatte bilbrannene på nyttårsaften. I Strasbourg ble det på forhånd oppgitt hvilke parkeringsplasser og områder man måtte unngå hvis man ville beholde bilen sin uskadet. For to år siden brant det 220 biler bare i Strasbourg.

Flere av bilbrannene ble påsatt for å lokke brannvesenet til stedet. Deretter angripes brannmenn med steinkasting.

Fra Mutzig:

I Lyon ble et femtitalls biler stukket i brann. Brannvesenet var travle med bilbrannslukkinger i alle de store byene.

 

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.