Sakset/Fra hofta

Bare i byen Strasbourg brant det over 200 biler på nyttårsaften. Det var et langt høyere antall enn ifjor. Byen så ut som en krigssone. Det gis ikke lenger ut offisielle tall på de påsatte bilbrannene i Frankrike på nyttårsaften. Myndighetene oppdaget at antall bilbranner sank da de sluttet å offentliggjøre tallene og at dette skyldtes at det ble avholdt «konkurranse» i ildspåsettelser mellom de mest belastede bydelene.

Syv politifolk ble lettere skadd av i Strasbourg. Antallet arrestasjoner øker også. Det sies å være to ti år gamle barn blant dem som ble arrestert for bilbrannene.

«Det er absurd. Det er enormt,» sa Robert Herrmann, president i Eurometropolis i Strasbourg og varaordfører. «Vi må gå tilbake til perioder som vi trodde var over for å se så store skader og parkeringsplasser med forbrente kjøretøyer. I noen distrikter ble brannene metodisk startet.»

Og her brenner bilene i Paris:

En dårlig start på det nye året for mange bileiere.

Flere av bilbrannene blir påsatt for å lokke brannvesenet til stedet. Deretter angripes brannmenn med steinkasting.

Lederen for brann- og nødetater i Strasbourg, Thierry Carbiener, la ut bilder på Facebook.

Donald Trump kunne ikke dy seg med et lite stikk til Macron og klimaavtalen i forbindelse med bilbrannene. Den sosialistiske politikeren Emmanuel Gregoire svarte Trump med at det kun brant 6 biler i Paris og at det sannsynligvis var et uhell. Kommentarfeltet ler seg nesten ihjel.

 

France Bleue     Le Parisien

 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!