Motiv fra Antarktis. Foto fra YouTube 

Det er ikke bare i store deler av Europa det har vært svært kaldt i det siste. På andre siden av kloden, på Sydpolen, settes det stadig nye kulderekorder.

Den svenske samfunnsdebattanten Jenny Piper har skrevet en artikkel om forholdet mellom den temperaturutviklingen som faktisk finner sted og den politikere og klimaaktivister hele tiden snakker om.

Ifølge Jenny Piper henger ikke fortellingen om global oppvarming i hop med virkeligheten. Hun mener at det faktisk er det motsatte som gang på gang registreres, nemlig harde kuldebølger over hele Jorden.

I dag när jag körde till jobbet noterade jag att det var -15 grader i Skurupstrakten, kyliga temperaturer för att vara södra Skåne.

Häromdagen hörde jag en kollega häpet säga att man inte väntat sig denna kyla i Sverige när det så länge tjatats om klimathotet och hur det blir allt varmare.

Hun stusser over at en slik kulde ligger over store deler av Europa når det angivelig skulle være varmere enn noensinne. Dette skjer uten at det fra myndigheter og medier stilles spørsmål ved påstandene om den oppvarmingen som for lengst burde vært merkbar hvis klimapåstandene stemte:

Det är nog fler som reagerat på det, men ingen ifrågasätter klimatagendan som våra styrande politiker driver stenhårt och som ackompanjeras från Bryssel.

Så påpeker Piper at denne kulden ikke er et lokalt, kortvarig fenomen som oppleves kun her på våre trakter:

Det är dock inte bara här hos oss som kylan gör sig påmind, utan globalt har kylan slagit till rejält och på Sydpolen har dessutom köldrekord slagits under sommarperioden.

Hun viser i den forbindelse til det såkalte klimatoppmøtet i Egypt i høst, et møte der for øvrig FN-sjefen selv, Antonio Guterres, hevdet at joden går mot det han kalte et «klimahelvete» grunnet global oppvarming:

Nyligen gick FN:s påkostade klimatkonferens i Egypten av stapeln och högdjuren flög in i hundratals privata jetplan, helt ignoranta mot de påstådda skadliga flygplansutsläppen.

Nästan samtidigt slogs flera köldrekord på Sydpolen den 16, 17 och 18 november.

Den 18 november sjönk kvicksilvret exempelvis till -45,2 grader celsius. Det tidigare köldrekordet går tillbaka till 1985 och då nådde det -44,7 grader samma dag.

Den 16 och 17 november låg temperaturen på -46,0 respektive -45,1, där man måste gå tillbaka till 1987 respektive 1999 för att hitta jämförbara tal.

Sett i forhold til påstandene på klimatoppmøtet er dette nokså oppsiktsvekkende opplysninger. Hvordan stemmer slike data med fortellingen om en jord som ikke bare kan komme til å bli overopphetet en gang i fremtiden, men som angivelig «koker» allerede?

Mange vil mene at det er noe her som skurrer kraftig.

Piper viser også til at høstens kulde på Sydpolen ikke er et kortvarig blaff, men uttrykk for en utvikling man har sett en stund:

Vintern 2020-2021 i Antarktis var den kallaste sedan mätningarna började 1957, men det har inte mainstreammedia bemödat sig med att rapportera om eftersom det skulle förstöra narrativet.

Enligt senaste satellitdatan har de globala temperaturerna varit praktiskt taget oförändrade i mer än åtta år, skriver hun.

Hun nevner også et annet eksempel på klimapåstander som har vist seg å være uriktige:

Likaså att koralltillväxten i Stora barriärrevet aldrig har varit bättre, trots att journalister och ”experter” för bara några år sedan varnade för att det sannolikt skulle försvinna.

Avslutningsvis gir hun et spark til klimapolitikere, medier og offentligheten generelt:

Men när det finns pengar att tjäna på det naiva och kuvade folket fortsätter farsen utan uppehåll. Dessutom finns det viktigare saker att rapportera om, som namnen på de döda schimpanserna på Furuvik som kändisarna nu gråter över.

Les også: 

FN-sjef Guterres mer og mer spinnvill: Hevder vi behandler naturen «som et toalett»

Bestill de nye bøkene fra Document forlag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.