Et sommerlig syn også i skandinaviske gater. Foto: Document. 

En svensk kommentator ser hvordan landet endres dramatisk, og at sporene etter svensk kultur og tradisjon viskes ut. Spesielt tydelig er denne utviklingen i Sør-Sverige.

Den samfunnsengasjerte bloggeren Jenny Piper kommenterer situasjonen i byen Ystad, beliggende i Skåne, sør i landet. Denne delen av Sverige har tidligere vært en idyll, særlig om sommeren.

Nå er saker og ting under utvikling, og etter Jenny Pipers syn går det i alt annet enn riktig retning:

I dag när vi var på väg hem från stranden i Ystads centrum reagerade jag på att så många kvinnor bar heltäckande klädsel och hijab, vilket gav känslan av att vara på semester i Mellanöstern, skriver Piper.

Hun beskriver møtet mellom den tradisjonelle, svenske «sommerferiekulturen», og den nye kulturen som nå gjør sitt inntok med brask og bram:

Kontrasten när vi tunnklädda i sommarkläder möter familj efter familj med denna religiösa klädsel är markant.

Men jag intalar mig att kvinnan i den tjocka röda kappan och tillhörande hijab som kämpar med barnen valt själv att iklä sig detta plagg trots att det är 23 grader ute samt resten av familjen har shorts och t-shirt.

Det er særlig barnas situasjon som opprører henne:

Men när vi dessutom ser små flickor i 6-8 års åldern bärande såväl heltäckande rockar som hijab i flera familjer lämnar det mig rejält bedrövad.

For Jenny Piper er det ikke bare trist å se en slik utvikling i sitt eget land. Hun undrer seg også over hvordan myndighetene bevisst lar noe slikt få skje:

Det är för mig obegripligt att vi tillåter denna ojämlikhet att sprida sig i samhället, särskilt som andra länder inför förbud i skolan och att vi har ett så svagt styre som inte klarar av att stå upp för det täcka könet är skamligt – särskilt när det rör sig om barn och att man inte ens diskuterar ett förbud i skolan säger en del om våra makthavares ambitioner.

Men när de inte ens har intresse av att stoppa skattepengar som sponsrar islamism så borde man inte vara förvånad.

Piper har relativt begrenset tiltro til politikernes evne til å innse problemene, og gjøre noe med dem. Hun er ironisk i sin beskrivelse av hvor lite som vil endres etter landets pågående regjeringskrise:

Men vi kan känna oss lugna för hedersknyffeln Stefan Löfvén har åter tillträtt tronen som statsminister med lilla Annie vid sin sida – endast en menlös omröstning i riksdagen återstår innan vi åter kan falla in i samma hjulspår och de står redo att rädda Sverige!

En rystende bok om denne utviklingen: 

Svenske imamer. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Les også: 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.