Foto fra Facebook. 

En profilert svensk skribent var lei av å «være på ferie i Midtøsten», også når man faktisk befinner seg i Skandinavia. Nå anbefaler hun familieferie på en liten dansk øy som er «uten innslag av islamisering».

Det er den svenske skribenten og bloggeren Jenny Piper som forteller om det hun selv opplever som en befriende annerledes ferie i Skandinavia. Nærmere bestemt på den danske øya Bornholm.

Den svenske skribenten Jenny Piper, foto fra Facebook. 

Slik beskriver hun sin og sønnens sommerbesøk på øya:

«Jag och äldsta sonen är på Bornholm och i går var vi runt på hela ön. Förutom att det är en mycket vacker ö med pittoreska små byar samt gemytlig befolkning, finns det även något annat jag satte värde på – nämligen inga inslag av islamisering som man ser i såväl Sverige som på många håll i Danmark.»

Hun forklarer hva det er hun satte slik pris på ved familieoppholdet på Bornholm:

«Inga kvinnor, män eller barn i islamisk klädsel, inga moskéer med böneutrop och ingen arabisk musik som dundrar från bilar. Det enda religiösa inslaget är öns många vackra kyrkor,»  forteller hun.

Jenny Piper presiserer at hun ikke har fordommer mot andre kulturer. Men det er enkelte ting hun kunne tenkt seg litt mindre av i ferien:

«Inte för att jag har något emot varken islam eller muslimer generellt, utan just för att jag inte vill ha dessa religiösa och kulturella yttringarna uppkört i ansiktet så fort jag lämnar hemmet oavsett om det är i en storstad eller mindre landsort.

Man ska inte behöva känna sig som man befinner sig på semester i Mellanöstern trots att man bor i Sverige och det är inte klokt att man ska behöva resa iväg för att hitta den genuina nordiska känslan».

Hun påpeker at det ikke er så enkelt å nevne denne typen temaer, selv om man gjerne vil. Det er rett og slett «ikke lov» å ta opp slikt, uansett om det gjøres saklig og nøkternt.

«Det här är ett fenomen som allt fler svenskar upplever som störande, men inte vågar yttra offentligt eftersom all öppen kritik numera klassificeras som rasism och islamofobi, trots att det framförs sakligt. Ingen får officiellt tycka illa om mångkulturens negativa effekter utan alla måste omfamna detta som en homogen grupp.»

Jenny Piper er en politisk engasjert person, var en kort tid medlem i det innvandringskritiske partiet Sverigedemokraterna, men kaller seg nå politisk uavhengig. Hun har selv vært i hardt vær ved flere anledninger på grunn av det enkelte ser som provoserende utspill om innvandring, islam og andre sider ved dagens Sverige.

Hun fremholder at tilstanden ikke er helt ulik i Danmark, om enn i mindre grad:

«I Danmark upplever befolkningen samma sak och i vissa danska städer pågår nästan ett ”krig” mellan de som är emot islamiseringen respektive de som driver på för ett nytt kalifat, vilket jag skrivit om tidigare.

Piper ser imidlertid en stor forskjell mellom det politiske klimaet i Sverige og Danmark:

«Skillnaden där är att politikerna erkänner samt diskuterar problemen offentligt och flera makthavare motarbetar aktivt utvecklingen samtidigt som folket tillåts få tycka till utan att få en stämpel på sig.

I Sverige är detta en utopi som det verkar och allt tystas ned. De enda som vinner på denna tystnadskultur är de som är för en islamisering eftersom de inte stöter på något motstånd och hela tiden kan trappa upp sitt odemokratiska arbete.»

Hun runder av sin nokså politisk ukorrekte feriereportasje med følgende hjertesukk:

«Kommer folket att vakna i tid och kommer politikerna våga driva en hårdare linje istället för att jamsa med? Att det skulle ske innan nästa val är väl föga troligt, men vad som händer efter det kan vara avgörande. Jag lever fortfarande på hoppet!»

Kjøp Islamismen i Sverige her!

Les også

-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂