Pingviner omgitt av is i Antarktis. Foto: Håkon M. Larsen / NTB

Det bedrives massiv medieinnsats for å spre klimafrykt. Et av skrekkscenarioene er at polene skal være i ferd med å smelte. Men naturen selv spiller ikke alltid på lag med skremslene.

Under det såkalte klimatoppmøtet Cop27 i Egypt nylig ble det malt med bred pensel om hvilke katastrofer som holder på å skje verden over. En av fortellingene som spres, er at isen på polene er i ferd med å smelte bort.

Dessverre gjør ikke de store mediene jobben sin med å stille kritiske spørsmål til det som kommer av til dels elleville påstander og skremsler fra klimaaktivistene. Faktisk er mediene blitt en del av kampanjen.

Derfor må man søke i såkalte alternative medier for å finne fakta om det som foregår.

Svenske Samnytt forteller nå at tilstanden på Sydpolen slett ikke er slik som klimaskremmerne vil ha det til. For på Sydpolen er det ikke varmt, der er det rekordkaldt:

Rekorden i extremkyla fortsätter på Sydpolen. Den 16:e, 17:e och 18:e november uppmättes dagsrekord varje dag. Den 18:e nedgick temperaturen ända till –45,2°C jämfört med –44,7°C samma dag 1987, skriver Samnytt.

Avisen fortsetter:

Rekorden kommer efter sexmånadersvintern 2020/21, vilket var den kallaste vintern sedan 1957.

Samnytt kommenterer spesifikt de store medienes virksomhet:

Trots de rekordlåga temperaturerna har gammelmedia låtit bli att rapportera om saken. När det slås värmerekord någonstans i världen är man däremot snabba att rapportera om det som en del av ”klimatkrisen”.

Ett exempel på detta är när man rapporterade ihärdigt om Storbritanniens värmerekord på 40,3°C den 19 juli i år vid flygbasen RAF Coningsby, som uppmättes vid sidan av banan som används till efterförbränning av Typhoon-jetplan.

Och när det var snöfall och köldrekord i Sahara 2017, 2018 och 2021 för första gången sedan 1979 fokuserade SVT:s meteorolog Nitsan Cohen på hur vackert det var med snö i öknen.

– Jag tyckte det var väldigt fascinerande att se snö blandat med sand. Det bildade väldigt vackra mönster, sa han vid tillfället.

Isen øker igjen i nord

Men det slutter ikke der, Samnytt kan fortelle mer om de «politisk lite korrekte forholdene» i polområdene, nå i Arktis:

I Arktis gör havsisen en stor återkomst. Sommarisen i slutet av september 2021 täckte 4,92 miljoner kvadratkilometer, vilket var 1,35 miljoner kvadratkilometer mer än 2012.

Även Grönlands inlandsis kan ha ökat i storlek under det senaste året fram till augusti i år. Samtidigt har zoologen Dr Susan Crockford rapporterat att detta är det femte året av de senaste sju som tillräckligt med havsis har bildats längs med västkusten av Kanadas Hudson Bay i mitten av november för att isbjörnar ska kunna bege sig ut till isen, ”precis som det.

Les også: 

Alle feilslåtte klimaspådommer samlet på ett sted!

Bestill den nye boken fra Document forlag:

Bestill også denne nyheten:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.