Illustrasjonsfoto: Foto: Paul Kleiven / NTB

Det er ikke bare i Norge det har vært en lang vinter. Også på motsatt side av kloden meldes det om oppsiktsvekkende kalde dager.

Mediene er som vanlig fulle av oppslag om påstått global oppvarming og såkalt klimakrise. Klimaaktivistene presser på for å få spredt sine udokumenterte skremsler om at «kloden koker».

Men det meste tyder på at denne kokingen kun foregår i hodene på aktivistene og deres PR-apparat i de store redaksjonene. For i naturen selv er det en helt annen virkelighet som kommer til uttrykk.

For den ene rapporten etter den andre har det siste året meldt om rekordkulde ulike steder over hele verden.

Denne gangen er turen kommer til Australia, og det er Samnytt som skriver om saken. I Australia er det rett og slett snakk om en rekordkald mai-måned:

Temperaturerna har sjunkit över hela landet med vissa städer som registrerar den kallaste dagen i maj sedan mätningarna började. På vissa håll har det varit så pass kallt att man vaknat upp till frost på morgonen, skriver avisen.

Under de senaste dagarna har australiensare vaknat till minusgrader med vissa städer som registrerar sin kallaste majmorgon någonsin.

Denne kulden registreres over hele det store landet sør på kloden:

Utbredd frost rapporterades i delar av Queensland, Northern Territory, New South Wales och Western Australia på söndagsmorgonen.

Bureau of Meteorology registrerade temperaturer så låga som -4,8 grader.

Dette er ikke kun et midlertid fenomen, det varsles å vedvare fremover:

Enligt Sky News’ meteorolog Alison Osborne kommer kylan fortsätta under de kommande dagarna med många områden som förväntas registrera temperaturer ”väl under genomsnittet”.

Man har också utfärdat varningar för marina vindar för Tasmanien, Victoria, New South Wales, Queensland och South Australia.

Osbourne sa att frost förväntas bildas igen i Western Australia, Queensland och Northern Territory på måndagen.

Snö förväntas också falla över de australiensiska alperna.

For klimabevegelsen og deres ukritiske hjelpere i de store mediene har det blitt stadig viktigere å «forklare» (bortforklare) disse stadige tegnene på at de tar feil.

Spesielt oppsiktsvekkende er deres forsøk på å erklære at økende kulde er en følge av global oppvarming. Se sak under.

Les også: 

Klimaforskere antar global oppvarming kan spille en rolle i kulde­bølgen som herjer i Asia

Velkommen til møte!

NY BOK! Bestill fra Document forlag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Bestill også:

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.