Ikke helt perfekte forhold for elbiler. Illustrasjonsfoto: Foto: Heiko Junge / NTB

Et kraftig snøfall førte til stillestående køer på motorveien i Sør-Sverige. Dermed gikk batteriet tomt i mange elbiler, og førerne måtte traske i vei til fots i kulda.

Politikere og de store mediene har i lang tid snakket varmt om elbilene. Men for mange av dem som har blitt overtalt til å kjøpe en slik bil, dukker det etter hvert opp en del realiteter som ikke er spesielt positive.

Den nordiske vinteren er en av disse realitetene. For det viser seg gang på gang at det å basere seg på en elbil gjennom vintersesongen på våre breddegrader, kan være et sjansespill. Det fikk nylig et større antall elbileiere i Sverige erfare, ifølge Samnytt:

Vinterns ankomst med kyla och snö blev för mycket för vissa elbilar vars batterier tog slut i onsdagens motorvägsköer, skriver avisen.

Samnytt fortsetter:

Onsdagens snöfall orsakade stopp på vägarna, bland annat E6:an vid Hallandsåsen mellan Ängelholm och Halmstad där det stod still i flera timmar.

Många blev sittande i sina bilar och många med elbilar fick ge upp och gå till fots då deras batterier tog slut.

Noen fikk hjelp av redningstjenesten:

– Vi har en del övergivna elbilar där räddningstjänsten tagit hand om förare och passagerare. Vi kommer flytta bilarna från vägen och sedan para ihop dem med sina ägare, säger Mikael Salo, vägtrafikledare på Trafikverket, till statsradion.

Forklaringen på det hele er både åpenbar og banal:

 Det är helt enkelt så att batteriet tar slut när de står stilla så lång tid. De måste behålla värmen i bilen.

Samnytt har tidligere stilt spørsmålet om elbiler rett og slett er helt uegnet for nordiske land:

För två år sedan testade American Automobile Association hur mycket räckvidden på elbilar, från en rad tillverkare, påverkades vid olika temperaturer. Redan vid 20 grader Fahrenheit, motsvarande minus 6,6 grader Celsius hade räckvidden i genomsnitt kortats med hela 41 procent.

För alla som bor i norra delarna av Sverige, där långa avstånd och temperaturer på minus 20–30 grader inte är något ovanligt, blir frågor om räckvidd och kyla viktiga när det gäller att välja fordon.

Den norske Elbilforeningen har hatt en test av elbiler under tøffe vinterforhold på en lengre tur i Finnmark. Her leser man at hele denne turen i stor grad dreide seg om å passe på rekkevidde, lademuligheter, ladetid osv. Det å få bilen til å nå frem blir et hovedtema under en slik tur. For eiere av bensin- og dieselbiler er dette vanligvis et langt mindre aktuelt tema når man kjører.

Også den norske testen konkluderte med store gap mellom oppgitt og reell rekkevidde under vinterlige forhold.

Samnytt har sett på kostnadssiden ved elbiler i et presset energimarked:

För några dagar sen rapporterade Samnytt om att de skenande elpriserna gjort det dyrare att köra elbil än bensin- och dieselbil.

Elen till elbilen kan kosta närmare 20 kronor per milen för dem som laddar när det är som dyrast. I värsta fall kan ett fulladdat batteri kosta över 500 kronor, vilket i vanliga fall brukar gå på omkring 100 kronor. I minusgrader drar dessutom en elbil betydligt mer energi.

Uansett har elbilene nå mange tilhengere og entusiaster i Norge. Her i landet er andelen elbiler faktisk høyest i verden, noe som vekker internasjonal oppsikt.

 Les også: 

Økende skepsis: Svensker vil ikke ha elbil

 

Årets julegave til deg selv eller andre:

Kjøp Kents bok her!

 

Bestill også:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.