Kevin Kiley (R) ser ut til å ha beseiret Kermit Jones (D) i Californias tredje kongressdistrikt, og blir dermed Republikanernes representant nummer 218 i Huset. I så fall er republikanerne sikret flertallet.

Dette anslår en beregning fra Decision Desk HQ.

Kiley var en av de kandidatene som var anbefalt og støttet av Donald Trump. En uke etter valgdagen er Kiley nå erklært som vinner, skriver Breitbart.

Kiley har under valgkampen vært en forkjemper for å gjenskape Trumps politiske idéer i et Representantenes hus kontrollert av Republikanerne.

I mars utdypet Kiley til Breitbart at det dreide seg om å få orden på økonomien, redusere skattene og sikre grensen i sør.

If we get the majority in Congress, we’re going to need to actually put forward legislation that would return us to those policies of the Trump era, that were moving our country in the right direction to try to actually get our economy going again, to try to return security to our border, to lower taxes.

Med flertallet i Huset under kontroll, vil republikanerne ha kontroll over de forskjellige komitéene, noe som gjør det mulig å innlede etterforskninger.

McCarthy har allerede snakket med ledende republikanerne i Huset om å koordinere etterforskning på tvers av úlike komiteer. En etterforskning av president Joe Bidens sønn Hunter  er høyaktuell.


Kjøp julegavene fra Document!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.