To New York Times-reportere har skrevet en bok om reaksjonen på 6. januar og en av dem som ikke kommer heldig fra det er minoritetsleder i Representantenes hus, Kevin McCarthy. I en telefonsamtale med andre Republikanere 10. januar sier han at tror en riksrettstiltale vil gå gjennom. Han vil personlig be Trump om å trekke seg.

McCarthy dementerte historien torsdag og sa han aldri hadde sagt noe slikt. Men forfatterne hadde sikret seg et lydopptak og Rachel Maddow kunne spille det for seerne vel vitende om at det ødelegger McCarthys renommé.

Kevin McCarthy:  “I think [impeachment resolutions] will pass, and it would be my recommendation you (President Trump) should resign… What he did is unacceptable. Nobody can defend that and nobody should defend it.”

 

Mange Trump-tilhengere har vært misfornøyd med McCarthy lenge. Han er lunken, en vinglepave og vender kappen etter vinden. Han ligger an til å overta etter Nancy Pelosi som Speaker of the House. Men etter denne avsløringer er det tvilsomt. McCarthy har vist at han er villig til å dolke Trump i ryggen.

Problemet hans er at han er feig. Han visste at Trump ikke kom til å høre på ham, men han strøk Liz Cheney med hårene. Det var den verste av alle holdninger: Total prinsippløshet. McCarthy blir foraktet av begge leire.

Men det som avslører McCarthy og skader ham enda mer er at han foreslår for Cheney og de andre Republikanerne at det er flere Republikanere som bør miste sine kontoer på Facebook og Twitter. Dette er like etter at Trump er sparket ut. Nå foreslår sjefs-Republikaneren at representanter som Lauren Boebert skal miste sin konto.

McCarthy also indicated that he believed Twitter and Facebook should delete the accounts of lawmakers who were supporting Trump’s claim of a rigged election. “We can’t put up with that,” he said. “Can’t they take their Twitter accounts away, too?”

Det spørs om McCarthy overlever dette.

 

 

HE’S FINISHED: GOP Leader Kevin McCarthy Released Statement Saying NYT Authors Misquoted Him on Pushing Trump from Office — THEN THEY RELEASED THE AUDIO

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.