Vi så det nå med valget i Italia, vi har sett det med Sverigedemokraterna, Donald Trump og Covid-19, og vi ser det stup i ett med klima: Norske journalister lar følelsene trumfe presseetikk og fakta, og det drives stygg og tendensiøs aktivisme. De fleste av oss skjønner ikke at vi blir hjernevasket.

For første gang i historien ligger Italia an til å få en kvinnelig statsminister, Giorgia Meloni. Hun setter familieverdier og sitt hjemland Italia først. Men hun er i «feil politisk fløy». Ellers ville hun som kvinne ha blitt hyllet opp i skyene. Alle vet det.

I stedet «brunbeises» Meloni massivt av pressen, slik vi har sett her hjemme med Fremskrittspartiets Carl I. Hagen, Demokratenes Geir Ugland Jacobsen , HRS’ Rita Karlsen og Hege Storhaug, Helge Lurås i iNyheter, Hans Rustad i Document.no og mange, mange flere, som ikke «marsjerer i takt» med hovedstrømsmediene i spørsmålene om innvandring, integrering, underdanighet overfor EU, klima, wokeismen m.v.

Det er ikke lenger «en risiko for» at presseetiske spilleregler og balansert nyhetsformidling hos dagens journalister kan bli overskredet i en tendensiøs retning.

Nei, grensen er for lengst overskredet, og det ser ikke ut til at det å servere løgner, ensrettet og tendensiøst innhold, er noe norske journalister kvier seg for.

Egentlig burde ikke norsk presses totalt uetiske dekning av innvandring, klima og venstre-/høyresiden overraske oss, for vi har sett disse løgnene, pyntingen på sannheten og underslag av fakta i årevis allerede, og vi vet at norske journalister hører til langt, langt ute på venstresiden.

I medieundersøkelsen 2021 (før stortingsvalget i fjor) stilte Respons Analyse følgende spørsmål til journalistene: «Dersom det var stortingsvalg i morgen, hvilket parti ville du da stemme på?»

Svaret var:

Rødt 10,3 %, SV 17,3 %, MDG 15,1 % og Ap 24 %. Totalt 66,7% til de fire partiene i «den rødgrønne blokken» fra journalistene.

Under: I en lenke på YouTube ser vi daværende leder av Kringkastingsrådet (2014–2018) Per Edgar Kokkvold (nr. 2 fra høyre) fortelle hvorfor NRK ikke behøver å drive objektiv journalistikk overfor Trump. Artikkelen fortsetter under bildet.




Trump-dekningen satte fart i aktivismen

Trenden med aktivisme har tiltatt i statskanalen over flere år. Riktignok hadde vi Sidsel Wold i Midtøsten i mange år, der hun gjennom NRK fikk spre tvilsomme og ensidige påstander om Israel og forherligelse av de alltid snille og gode palestinerne, men det er i «Trump-epoken» på NRK (2015–d.d.), at det virkelig har skutt fart i selektiv aktivisme i statskanalen.

Etter dekningen av Trump i 2015 og 2016 kom både daværende leder i Kringkastingsrådet, Per Edgar Kokkvold, og daværende kringkastingssjef, Thor Gjermund Eriksen, i full offentlighet på banen. Uten frykt for represalier av noe slag gjorde de to kjent hvorfor det var riktig å dekke Donald Trump på en tendensiøs måte.

Kokkvold beskrev Trump som en psykopat, en farlig mann og beskrev også velgermassen hans (halvparten av de stemmeberettigede i USA) som «farlige, som kan finne på litt av hvert». Han bommet imidlertid kraftig på hvor mange stemmer Trump ville få: Obama fikk 66 millioner, Trump får sannsynligvis rundt 50, anslo Kokkvold. Trump fikk 66 millioner, like mange som Obama.

– Det ville være underlig om NRK hadde spilt en helt nøytral rolle i denne presidentvalgkampen, sa Kokkvold i dette møtet i Kringkastingsrådet, med henvisning til 2016-valget i USA.

Etter det har NRK ruslet videre i dette sporet, og dekker tendensiøst og i kampanje-modus når det passer seg for redaksjonen.

Sist ut var NRKs dekning av valget i Italia, der det blant annet heter «Giorgia Melonis ytre høyre-drøm gikk i oppfyllelse i det italienske valget.» Bildebruk og formuleringene plasserer henne langt ute i det politisk ukorrekte landskapet de færreste journalister tar seg bryet med å omtale på en objektiv måte, på tross av at partiene har fått enorm oppslutning i folket av gode grunner.

Og for å sette et tydelig «Mussolini-stempel» på Melonis tilhengere og partiets tillitsvalgte skriver NRK også: «Partiet hennes kan neppe kalles fascistisk, selv om det stadig dukker opp partimedlemmer som kommer i skade for å heve høyre arm i tide og utide.»

Forut for Italia var det Sverigedemokratenes fantastiske valg i år, som smertet NRK-redaksjonen, i likhet med de svorne sosialistkollegaene og besserwisserne i svenske redaksjoner. Objektiv dekning av det svenske valget i 2022?

Overhodet ikke balansert dekning fra NRKs side av det svenske valget anno 2022, og akkurat som i USA – da Donald Trump stilte som kandidat i 2016, senere ble president og i alle år etterpå til nytt presidentvalg i 2020, valgte NRK de kildene i USA som løy og var direkte Trump-fiendtlige. NRK hadde ingen synlige tegn til objektiv dekning enten det gjaldt nyheter eller TV-programmene «Verden under Trump» eller på NRK radio «Trump mot verden».

Les også: Avskyen for norsk presse bare øker

Velger seg en tendensiøs dekning og du betaler for hjernevasken

Norske journalister rapporterer, konstruerer og desinformerer på et totalt arrogant vis et bilde av den virkeligheten de selv ønsker lesere, seere og lyttere skal ta med seg, og dropper å formidle fakta, hvis de selv mener det er passende.

Journalistikk handler nettopp om «å formidle usminkede fakta» og i norsk presse er sviket mot det som skulle ha vært «objektiv journalistikk» så formidabelt, at det ikke er noen vei tilbake.

Det må renses opp fra bunnen av i norsk presse, akkurat som en tannlege går for rotfylling og ikke for å sette på en krone på en pill rotten tann, og et første steg i riktig retning er å velge politikere til Stortinget som:

1) vil ha fjernet NRK/ solgt statskanalen ut til private

2) vil legge ned pressestøtten, slik at kun de som selger «ekte nyheter» overlever

Derfra og ut kan vi forvente, at «en stolt, objektiv, norsk presse» jobber iherdig for å avdekke og presentere saker nøyaktig slik de egentlig er, uten å tildekke innholdet i sakene på en «politisk korrekt måte», slik det gjøres i dag.

Det er ingen, og slett ikke dagens «generalforsamling i NRK», som er kulturminister Trettebergstuen, eller noen av de øvrige i hovedstrømsmediene, som kommer til å stille spørsmål ved hvorfor det var riktig å dekke Italia-valget så tendensiøst, like lite som det ble stilt spørsmål ved Trump-dekningen.

Sleivkjeft om jøder, tendensiøs dekning av klima, innvandring og politikk ute og hjemme har fått fritt utløp i statskanalen vi betaler 6,4 milliarder i året for å holde liv i, og de aller fleste som ser, hører og leser NRK er ikke engang i stand til å fatte at de betaler for å bli hjernevasket.

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.