Sist fredag deltok statsminister Jonas Gahr Støre i en episode av TV 2-programmet «Ærlig talt». Her kalte han dagens situasjon for en alvorlig krise. Men Støre mener at det er feil at vanlige folk har fått det verre under hans ledelse.

– Det er ikke riktig. For hvis du ser på de store tallene, så går norsk økonomi veldig bra. Vi har fått hundre tusen flere i jobb på disse månedene, og mange nordmenn har spart. Mange klarer seg veldig bra, sier Støre.

Inflasjonen vi nå opplever er et verdensfenomen, sier Støre og legger til at ingen kunne forutsett de høye strømprisene.

Den tidligere TV 2-veteranen Oddvar Stenstrøm mener at det må ha klikka for Støre. På Facebook skrev Stenstrøm:

I et intervju med Nettavisen utdypet Stenstrøm:

– Og så, da? Hvis prisene i et samfunn fyker til himmels, noe de sannelig har gjort, da vil man naturligvis få dårligere råd. Det er ulogisk å hevde at vanlige folk har like god råd som før, når absolutt alt har blitt dyrere, sier Stenstrøm.

– Det handler ikke om å «tåle det». Når utgiftene blir høyere, får man automatisk dårligere råd. Selv om du kanskje klarer deg, vil du jo få det trangere økonomisk på sikt.

– Det viser kanskje hvor privilegert han er. For ham spiller ikke renteøkningene noen rolle, uansett.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.