Den rød-grønne regjeringen håver inn penger til statskassa. De har ingen problemer med å ofre norske pasienter, såkalt vanlige folk, i sitt korstog mot private helsetjenester.

I et innlegg i Bergens Tidende går Bård Hoksrud og Silje Hjemdal fra FrP til angrep på den politikken regjeringen fører.

Regjeringen prøver å gi et inntrykk av at Norge er fattig og at statsbudsjettet er svært stramt. Men de klarer å ødsle rundt seg med midler til sine egne kjernesaker, mens de kutter til andre.

Støre-regjeringen fjerner bostøtten til utviklingshemmede, men finner kjapt en milliard for å kjøpe Meraker Brug, skriver de.

Vi har en regjering som ønsker statskapitalisme. Det betyr at staten skal tjene seg rik, på bekostning av vanlige folk og tjenestene vi skal drifte i fellesskap. Eksempelvis helsetjenestene våre.

Hoksrud og Hjemdal nevner fastlegekrisen, helsekøene, mangel på sykepleiere og behandlingskø for psykisk syke. Regjeringen skroter og sier nei til prosjektene som for alvor skulle løse disse krisene.

På fredag annonserte regjeringen at de vraker fritt behandlingsvalg. Regjeringen mente det var en gledens dag, FrP kaller det skrekkens dag.

For den rød-grønne regjeringen er ideologi viktigere enn mennesker, skriver duoen fra FrP. Derfor flyttes folk fra fritt behandlingsvalg til helsekøer hvis man ikke har igjen nok penger etter at skatten og strømregningen er betalt.

Et eksempel er Fysioterapisenter i Bergen, som kom inn i ordningen med fritt behandlingsvalg nylig.

Endelig var de blitt et tilbud alle kunne benytte seg av, ikke bare dem med tykk lommebok. Nå sørger Kjerkol for at dette kanskje igjen bare blir et tilbud til dem som kan betale for det.

Det er Ap som i praksis skaper et todelt helsevesen, skriver Hoksrud og Hjemdal.

Vi vil at du velger behandlingssted og at staten tar regningen. Det gjør dermed at alle kan velge de tjenestene som passer dem best.

Aleris er en privat helsetilbyder som kan ta 300.000 behandlinger hvert år. Den rød-grønne regjeringen sier nei.

For FrP er det likegyldig om tilbyderen er privat eller offentlig. Det viktigste er at folk får hjelp og at staten tar regningen. Det lønner seg for den enkelte og for bedriftene, samtidig som vi får konkurranse mellom et vell av tilbydere. Det er en vinn-vinn-vinn-situasjon som man må være ideologisk fanatiker for ikke å kunne se.

Men regjeringen har ideologiske rullegardiner og kan ikke tolerere private eller ideelle helsetjenester og folks valgfrihet. Dette skyldes ikke mangel på penger.

Staten Norge har hatt enorme inntekter de siste to årene. Til tross for dette har vanlige folk fått dårligere råd. Det er ikke mangel på penger, men på prioriteringer.

Les også:

Statsbudsjettet: Støre-regjeringen tyner svake grupper man hevder å ta vare på

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.