Statkraft mener Norge må prioritere havvindutbygging for å sikre eksporten av strøm og vil ha egne havvindparker som kun er koblet til utlandet.

Kommende havvindparker bør prioriteres i områder med sterkt nett og nær markeder som har stort behov for fornybar kraft, skriver Statkraft i en høringsuttalelse, ifølge Europower.

I uttalelsen tar Statkraft også til orde for planlegging av havvindparker som ikke er koblet til det norske kraftmarkedet, men kun til utlandet.

Statkraft påpeker at havvindambisjonene til regjeringen vil generere betydelig mer kraft enn det er behov for i Norge. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har tidligere i sommer sagt at også kraften fra havvindparkene skal eksporteres.

– Vi planlegger å skape så mye kraft at ikke alt skal til Norge. Vi må koble oss til nett til andre land og også operere med toveiskabler, sa Støre i juni.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.