Nytt

Havvindparken Sheringham Shoal, som både Statkraft og Equinor har store eierandeler i, består av 88 vindmøller plassert utenfor kysten av Norfolk i England. Foto: CHPV/Scira Offshore Energy / NTB scanpix.

Statkraft går med kraftig underskudd i første kvartal av 2020, kunngjør det statseide norske energiselskapet torsdag. Store underskudd på vindkraftprosjekter er medvirkende til tapet, melder E24.

Underskuddene skyldes fallende kraftpriser.

– Forventningen til fremtidige kraftpriser har blitt nedjustert, noe som har medført nedskrivninger av eiendeler innen nordisk vindkraft på 2,6 milliarder kroner, skriver Statkraft.

Også fjorårets resultat er påvirket:

Nedskrivningene senker Statkrafts resultat etter skatt med 6,6 milliarder kroner fra i fjor til minus 1,9 milliarder kroner.

To prosjekter skiller seg spesielt negativt ut:

Nedskrivningene fordeler seg på om lag 1,3 milliarder kroner knyttet til den enorme Fosen-vindparken i Norge, og drøye 1,3 milliarder er skrevet ned i Norrland i Sverige.

Resultatene kan forbedres hvis kraftprisen øker igjen, opplyser Statkraft, som også har tapt penger på den lave kronekursen. Selskapet har prosjekter i mange land.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

 

Kjøp Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 299 til 210 kroner!